Republicanii din Texas cer Secesiunea de Statele Unite

Republicanii din Texas cer Secesiunea de Statele Unite

Președintele Partidului Republican din Texas a sugerat că „statele (americane) care respectă legile” ar trebui să își formeze propria lor uniune, după respingerea de către Curtea Supremă a cererii de invalidare a alegerilor în patru state-cheie.

Președintele Republican Allen West a arătat într-un comunicat:

„Această decizie stabilește un precedent legal conform căruia statele pot încălca Constituția SUA fără a fi trase la răspundere. Această decizie va avea efecte importante pentru viitorul republicii noastre constituționale. Poate că statele care respectă legile ar trebui să se unească și să formeze o uniune de state care respectă Constituția.”

Declarația lui West denunță decizia Curții Supreme, care a respins solicitarea Procurorului General al statului Texas, Ken Paxton, care ceruse instanței să emită o ordonanță de urgență pentru invalidarea voturilor în Georgia, Wisconsin, Michigan și Pennsylvania.

Ne puteți urmări și pe Google News

În comunicatul lui West se mai afirmă:

„Respingând acțiunea juridică a Texasului, la care s-au raliat 17 state și 106 membri ai Congresului, Curtea Supremă a decretat că un stat poate adopta măsuri neconstituționale și încălca propria sa lege electorală. Acest lucru produce efecte nefaste asupra altor state care respectă legea, în timp ce statul vinovat nu suferă nici o consecință.”

Respingerea acțiunii juridice a statului Texas reprezintă o lovitură grea pentru președintele Donald Trump și aliații săi, care au încercat să răstoarne rezultatul alegerilor afirmând că cele patru state „și-au modificat legile electorale statale” în mod neconstituțional”, după cum se arată în textul acțiunii depuse.

Trump a depus o cerere la instanța supremă prin care se alătura solicitării statului Texas. De asemenea, alte 17 state s-au alăturat acțiunii juridice.

COVID -ul schimbă legile

Plângerea susținea că cele patru state au invocat pandemia de COVID pentru a aduce modificări la legile electorale, care ar fi fost contrare legii federale și ar fi permis frauda electorală.

Plângerea mai cerea ca instanța supremă să blocheze validarea voturilor pentru Colegiul Electoral și să prelungească și să prelungească termenul limită dincolo de 14 decembrie, pentru a permite investigarea rezultatelor electorale.

Curtea Supremă a respins marți și o tentativă Republicană de a anula validarea voturilor în statul Pennsylvania, ceea ce a făcut ca acest stat să valideze victoria lui Joe Biden.