METEO. Vreme urâtă în weekend. Anunț ANM la prima oră a dimineții

METEO. Vreme urâtă în weekend. Anunț ANM la prima oră a dimineții Sursa foto. EVZ

ANM a emis prognoza meteo pentru acest weekend, iar lucrurile nu stau deloc așa cum am fi crezut.

Vremea în Capitală se va arăta foarte închisă, cerul fiind noros în marea parte a zilei. Meteorologii anunță temperaturi de până la 9 grade Celsius, care, potrivit acestora sunt peste normalul perioadei în care ne aflăm.

Vremea sâmbătă

Sâmbătă, vremea se încălzește mai ales în sud-estul și vestul țării, unde va fi mult mai cald decât ar fi normal. În estul țeri sunt remarcate ploi abundente, în timp ce la munte și în zona de nord a Moldovei sunt semnalate ninsori abundente.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul vineri, ora 12.00 - sâmbătă, ora 8.00, în Capitală cerul va fi noros, iar până spre orele serii, trecător, va mai ploua slab.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 7 - 8 grade, în timp ce minimele vor atinge până la 2 - 3 grade Celsius. Din a doua parte a nopţii se va forma ceaţă, care trecător va fi asociată cu burniţă.

Vremea duminică

Duminică cerul se păstrează înnorat, iar ploile din sudul și estul țării continuă. Se încălzește puțin și la munte, ninsoare fiind transformată în lapoviță.

În intervalul sâmbătă, ora 8.00 - duminică, ora 10.00, cerul va continua să fie noros şi, mai ales pe parcursul zilei şi în orele serii, va ploua. Ploile vor fi moderate, iar în medie se vor acumula cantităţi de apă de 10 - 15 l/mp.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu viteze la rafală de 30 - 35 km/h. Temperaturile vor fi peste cele specifice acestei perioade, astfel că în orele amiezii se vor înregistra 8 - 9 grade, iar temperatura minimă va fi de 5 - 6 grade. Dimineața va fi ceaţă, asociată trecător cu burniţă.

Prognoza meteo în Capitală

Sâmbătă mercurul urcă în termometre și atinge valori e până la 10 grade Celsius, dar asta nu înseamnă că norii se dispersează de pe cer, ba chiar vom avea parte și de vânt puternic.

Și duminică se înregistrează din nou temperaturi destul de mari pentru perioada asta, de până la 11 grade Celsius, dar vremea se menține urâtă în general, cu ploi trecătoare. Noaptea temperaturile scad puțin, până la 6 - 7 grade Celsius.