Garda de mediu, peste Clotilde Armand. Cetățenii din Sectorul 1 s-au revoltat

Garda de mediu, peste Clotilde Armand. Cetățenii din Sectorul 1 s-au revoltat Sursa foto: arhiva EVZ

La puțin timp de la preluarea mandatului de edil al Sectorului 1, Clotilde Armand este în centrul unui scandal imens, care a lăsat locuitorii într-o situație intolerabilă. Garda de Mediu s-a autosesizat și a trecut la măsuri.

"Scandalul gunoaielor din Sectorul 1 ia amploare, Garda de Mediu intervenind vineri în urma revoltei mai multor cetățeni ai sectorului terorizați de situație. Aceștia o acuză pe primarul Clotilde Armand că nu acționează adecvat pentru soluționarea problemei devenită insuportabilă, relatează B1.

Echipe din cadrul Comisariatului Gărzii de Mediu a Municipiului București au efectuat verificări vineri, inclusiv la administrația condusă în acest moment de Clotilde Armand, au confirmat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Potrivit jurnaliștilor B1, ar fi verificate inclusiv contractele încheiate între Primăria Sectorului 1 și compania Romprest.  Asta după ce compania nu mai ridică gunoiul aruncat la întâmplare de locuitorii Sectorului 1, depozitele necontrolate. pe domeniul public,

Ne puteți urmări și pe Google News

Un cerc vicios: Armand invocă refuzul cetățenilor de a mai plăti facturi umflate

La rândul său, primarul USR încearcă să se disculpe și să invoce drept cauze pentru această situație umflarea contractelor, care ar fi atras refuzul cetățenilor de a mai plăti serviciile de salubritate. Din această situație cel mai mult au de suferit cetățenii, pentru care maldărele de gunoi care a invadat străzile celui mai bogat sector al Capitalei, de zile bune, au devenit insuportabile. Autoritățile de mediu s-au autosesizat în acest caz..

“Se fac verificări în contextul situației de la Sectorul 1 cu deșeurile. Comisariatul Municipiului București face un control în acest sens. Este în desfășurare. El nu se desfășoară neapărat la Primărie. E vorba de verificarea contractelor, a autorizațiilor, a documentelor, a întregii situații de acolo. Vor fi luate în considerare toate aspectele care țin de situația din Sector”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu.

Cum se justifică Clotilde Armand 

Clotilde Armand a încercat să se disculpe și să dea vina pe greaua moștenire lăsată în urmă de administrația Tudorache, pe compania Romprest sau pe primarul general Nicușor Dan. Primarul USR susține că Primăria Sectorului 1 nu are banii necesari să le plătească, facturile restante lăsate de administrația Tudorache.

Însă o adresă transmisă de compania Romprest către Primăria Sectorului 1 arată că primăriile de sectoare sunt cele care au competențe exclusive privind în ceea ce privește înființarea, organizarea, atribuirea și derularea activității serviciului de salubrizare. De asemenea, Autoritățile administrației publice locale au obligația să achite operatorilor sumele convenite prin contract pentru prestațiile efectuate.