A rezistat doar două luni. Se strâng semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand

A rezistat doar două luni. Se strâng semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand Sursa foto: arhiva EVZ

Locuitorii Sectorului 1 au inițiat o petiție online pentru organizarea unui referendum de demitere a actualului primar, Clotilde Armand.

Deși au trecut doar două luni de la alegerile locale, locuitorii din Sectorul 1 n-o mai vor primar pe Clotilde Armand și cer demiterea acesteia din funcție. Motivul principal este legat de scandalul dintre primărie și firma de salubritate care trebuia să strângă gunoaiele din sector. Petiția de demitere a fost inițiată de avocata Flavia Teodosiu, iar până la ora redactării articolului era semnată de peste 1.000 de persoane, dintr-un necesar de 65.000.

„În acest sens, se vor strânge semnăturile necesare îndeplinirii procedurii prevăzută de Articolul 162 - Încetarea mandatului primarului în urma referendumului, din OUG 57/2019 cu modificările şi completările ulterioare, privind Codul Administrativ”, se arată în petiția inițiată de Flavia Teodosiu, cea care l-a reprezentat în instanță și pe Liviu Dragnea.

Flavia Teodosiu a explicat pentru gandul.ro ce motive au determinat-o să inițieze această petiție și a precizat că, în paralel cu demersul online este posibil să inițieze și o acțiune în justiție împotriva primăriei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Asa nu se mai poate, ca Bucureștiul să ajungă un focar de infecție din cauza gunoaiele neridicate în Sectorul 1 și lupta va fi dusă până la capăt”, a spus Flavia Teodosiu, conform gandul.ro.

Motivele invocate în petiție

Avocata invocă două motive principale pentru care se dorește demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

„1. Nesocotirea de către aceasta a intereselor generale ale colectivităţii locale şi a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, în sensul în care, timp de peste două luni, a determinat împiedicarea colectării deșeurilor/gunoiului menajer din sectorul 1, generând, în plină pandemie şi criza epidemico-sanitara de virus SARS-COV 2, reale focare de infecţie, punând astfel în pericol sănătatea publică. 2. Încălcarea flagrantă, cu ştiinţa, a dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu”, se arată în textul care poate fi consultat și semnat pe site-ul petițieonline.ro.

Potrivit documentului pentru ca procedura de demitere să fie inițiată este nevoie ca petiția să adune în jur de 65.000 de semnături din partea cetățenilor din sector.

„Pentru demararea acestui demers ne sunt necesare aproximativ 65.000 de semnături. Greu, dar nu imposibil. Cetăţenii responsabili ai Sectorului 1 se pot manifesta în mod legal pentru apărarea drepturilor şi intereselor proprii”, se arată în petiția inișiată de avocata Flavia Teodosiu.