COVID-19. Şomerii, lăsați la coadă ca plasa cu sticle de lapte. Cum sfidează bogații pandemia

COVID-19. Şomerii, lăsați la coadă ca plasa cu sticle de lapte. Cum sfidează bogații pandemia

Sunt multe cozi care se formează în faţa centrelor de diagnosticare care pot necesita până la 7 ore de aşteptare pentru cei care doresc să facă testul Covid-19.

Şomerii sau cei săraci, stau la cozile interminabile pentru testări în locul celor bogaţi. Drept urmare, s-a dezvoltat în acest fel o nouă categorie de muncă, în tabloul „gig economy”, într-o perioadă de profundă criză economică pentru Statele Unite, cauzată de introducerea unor restricţii grele anti-contagiere.

Altă dată, persoanele făceau coadă pentru alţii, la New York, în faţa magazinelor, când se lansa un nou model de iPhone sau la casele de bilete de pe Broadway, nu în faţa laboratoarelor de analize. Dar acum s-a schimbat radical situaţia.

Cozile pentru testări s-au multiplicat la New York cu ocazia Zilei Recunoştinţei

Autorităţile locale au recomandat cetăţenilor să evite vacanţele festive şi să aibă grijă de rudele lor mai în vârstă. Şi cu toate aceste recomadări în metropolă au răsărit cozile interminabile, cu scuza unei afaceri proprii, „coadă pentru terţi”.

Şi acum intervine „afacerea”

Mulţi newyorkezi înstăriţi hotărâţi să călătorească pentru a întâlni pe cei dragi, au vrut în consecinţă să facă un examen de diagnosticare Covid-19 pentru a se putea deplasa, plătind pentru acest scop cetăţenii aflaţi în dificultate pentru a sta în locul lor la coadă. Multe din aceste „angajări-fulger”, s-au perfecţionat, spun ziarele americane, prin intermediul unei aplicaţii pe celulare numită TaskRabbit.

Tariful corespunzător al acelora care acceptă să ţină locul altora pentru o testare, s-ar învârti în jurul a 28 de dolari pe oră, dar există şi şomeri care graţie acestui „gig economy”  au reuşit să câştige până la 80 de dolari pe oră. Fiecare cu norocul său...

Mulţi dintre clienţii disponibili în a se pune la coadă pentru tesul Covid-19 ar fi, după spusele unora, tineri cu bani în jurul a 25 de ani, implicaţi în munca cu online de la domiciliu, care nu prea au timp la dispoziţie pentru a merge să stea la coadă să-şi facă un test, dar dispuşi să cheltuie mult lăsând asta în grija altora pe care-i plătesc regeşte, scrie Il Giornale.

Ne puteți urmări și pe Google News