Un celebru medic face KO autoritățile. Greșeală fatală din pandemie. E mai grav de atât

Un celebru medic face KO autoritățile. Greșeală fatală din pandemie. E mai grav de atât

Un celebru medic susține că nu sunt efectuate suficiente teste, iar numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mult mai mare decât cel prezentat în rapoartele oficiale.

Octavian Jurma, medic şi cercetător, susține că autoritățile testează mult prea puțin, iar numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este, de fapt, mult mai mare decât cel prezentat în rapoartele oficiale.

„Va dați seama ce nu îi lasă pe oamenii ăștia să doarmă noaptea? Cum să îi mai împiedicăm pe tâmpiții ăștia de români responsabili, care insistă să își poarte singuri de grijă, să ne strice frumusețe de platou chiar acum când suntem pe cale să anunțăm că am intrat în coborâre?”, scrie medicul, într-o postare pe Facebook.

Dacă românii nu s-ar testa singuri, numărul de teste efectuate ar scădea dramatic 

„Va dați seama că dacă români responsabili, nu s-ar testa singuri ar scădea numărul de teste din România cu 40% în fiecare zi? Păi cât timp ar dura până ar ieși un politician zâmbitor și triumfal să ne anunțe că suntem pe curbă descendența chiar dacă rată de pozitivare ar fi de 50%?

Cred că deja cei din fruntea țării fac frisoane când aud cuvântul ”testare” și de când cu Slovacia, mai rău decât „testarea RT-PCR” nu poate fi decât ”teste rapide”. Doamne ferește să aflăm câți suntem cu adevărat infectați chiar înainte de sfintele alegeri?

Țineți minte scenă din „Lion King”? „Teste rapide” – „brrrr, mai spune odată”, „teste rapide”, „brrrrrr”.

Așa încât, la fel ca în cazul indicatorului buclucaș care a enervant guvernul și a dus la eliminarea lui din raportul INSP, problema testelor rapide super enervante a fost rezolvată neobișnuit de prompt și eficient. Au fost interzise publicului”, mai scrie medicul.

Testele rapide au rolul de screening, nu de diagnostic clinic

„Evident justificarea tehnică e corectă, soluția e însă stupidă pentru că utilizarea lor greșită este inofensivă. În cazul testelor rapide rolul este de screening nu este de diagnostic clinic și de aceea nu este important câte fals negative ci câte corect pozitive detectează. Astfel de teste sunt utile și la o rată de succes de doar 50% pentru că depistează doar cazuri în afara definiției de caz deci care nu beneficiază oricum de testare RT-PCR.

Într-o țară în care la internarea la spital trebuie să te prezinți cu toată trusa de consumabile sau riști să nu poți fi operat, achiziția facilă a testelor este importantă chiar și pentru a fi folosite în cadrul unui cabinet cu personal autorizat sau la internarea la spitale care poate nu au astfel de teste la îndemna”, mai scrie medicul.

Nu te putem interna pentru că nu avem teste

„La verdictul „Nu te putem interna pentru că nu avem teste”, omul putea răspunde „nu-i bai domnu' doctor am eu, luați de aici”. Acum ce putem face e să așteptăm să ne vină rândul la testul RT-PCR în 24-72 de ore și să sperăm că urgența noastră mai poate să aștepte.

Așteptăm cu nerăbdare interzicerea testelor private, asta va înjumătăți rata de incidență în România. Se poate însă și mai bine, dacă nu mai testăm deloc o să ajungem la zero infectări pe zi chiar la timp să deschidem târgurile de Crăciun! Asta da, Crăciun fericit!

Scuze pentru ton, dar nu mai suport să văd acest război împotriva testelor dus până la absurd. O să revin cu un studiu despre nivelul de testare”, a conchis medicul.

 

 

Ne puteți urmări și pe Google News