Cad capete grele în SUA! Cine mai apare pe lista lui Trump deschisă de Mark Esper

Cad capete grele în SUA! Cine mai apare pe lista lui Trump deschisă de Mark Esper

După concedierea Secretarului Apărării, Mark Esper, liderul de la Casa Albă are în plan și alte demiteri ce vizează personaje-cheie.

Figurile cheie din Partidul Republican au păreri împărțite cu privire la o iminentă demitere a actualului director CIA, Gina Haspel, de către președintele în exercițiu. Prima femeie din istorie numită în această funcție, în 2018, se află pe „lista neagră” a oficialilor din serviciile de apărare și de informații pe care Trump intenționează să îi concedieze în zilele imediat următoare, alături de directorul FBI Cristopher Wray. Președintele a provocat deja multă vâlvă prin demiterea, săptămâna aceasta, a Secretarului Apărării, Mark Esper.

Șefa CIA, vinovată pentru impeachment?

Membrii administrației Trump, care o doresc plecată pe Gina Haspel, sunt conștienți că liderul de la Casa Albă nu mai are mult din mandat și fac presiuni pentru concedierea acesteia, arată The Times. Ei o acuză pe Haspel că nu l-a blocat pe avertizorul de integritate al CIA, care a înaintat o plângere referitoare la apelul telefonic al lui Trump avut cu omologul său ucrainean, Volodymyr Zelensky, din 2019.

Ne puteți urmări și pe Google News

Această plângere a declanșat ulterior procedura de impeachment a lui Trump în cadrul Camerei Reprezentanților. Deși Gina Haspel nu a avut vreun rol în această acțiune, partizanii lui Trump susțin că ea ar fi putut bloca plângerea înainte să ajungă la Inspectoratul General al Comunității de spionaj a Statelor Unite (US Intelligence Community).