Închiderea piețelor agroalimentare, motiv de încăierare electorală

Închiderea piețelor agroalimentare, motiv de încăierare electorală

Decizia guvernului de a interzice funcționarea piețelor în spații închise, în contextul creșterii alarmante a cazurilor de COVID -19, a dat naștere unui uriaș război electoral purtat în mediul online de partidele aflate în campania pentru alegerile parlamentare.

Măsura restrictivă privind închiderea piețelor agroalimentare care funcționează la interior, în toată țara, începând de luni 9 noiembrie, începe deja să fie aplicată. Se caută soluții pentru protejarea producătorilor autohtoni, mai ales că partidele din opoziție au pornit deja atacul, acuzând PNL că face jocul multinaționalelor, prin faptul că marile centre comerciale rămân deschise.

La Constanța se închid trei piețe mari, toate trei, amplasate în nordul orașului. Alte patru piețe agroalimentare rămân deschise, iar cea mai mare piață, din centrul orașului, se va redeschide după ce vor fi înlăturați pereții din sticlă și tâmplărie de aluminiu. „Dragii mei, trăim vremuri grele, în care omenirea e încercată de această gravă pandemie așa cum nu ne-am fi imaginat”, se adresează, primarul Vergil Chițac (PNL), pe Facebook, constănțenilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

După ce ”am purtat o discuție cu domnul prim-ministru Ludovic Orban”, edilul spune că Primăria Constanța va putea asigura spații de desfacere” pentru producătorii locali în locuri cu un bun vad comercial”. Mai exact, piețele care vor fi închise vor fi scoase în exterior și acolo und  nu se vor organiza piețele în exterior, producătorii vor fi direcționați către locurile rămase libere în piețele care nu se închid.

Primarul Vergil Chițac precizează că este foarte interesat ca locuitorii Constanței să consume produse românești de calitate și, la fel de interesat, ca producătorii autohtoni să beneficieze de toate condițiile pentru a veni în întâmpinarea acestei nevoi. „Aș vrea să subliniez cuvântul ”producători”. A nu se confunda cu samsarii de fructe și legume”, adaugă primarul Constanței.