Caz șocant în Justiție. Procuror DNA, anchetat. Este acuzat de hărțuire și șantaj de o femeie gravidă

Caz șocant în Justiție. Procuror DNA, anchetat. Este acuzat de hărțuire și șantaj de o femeie gravidă

Un caz șocant în Justiție este cercetat de conducerea DNA. Șeful parchetului anticorupție Crin-Nicu Bologa a dispus verificări la Timișoara după ce presă a dezvăluit că un procuror, Dumitru-Lucian Dolcu, i-a trimis unei femei însărcinate mesaje cu tentă sexuală

Un nou scandal în Justiție atrage atenția asupra DNA.

Șeful parchetului anticorupție Crin Nicu Bologa a dispus verificări la DNA Timișoara după ce presă a dezvăluit că procurorul Dumitru Lucian Dolcu i-a trimis unei femei însărcinate mesaje cu tentă sexuală.

Dolcu Dumitru Lucian, procuror DNA,  este acuzat că a hărțuit sexual, săptămâni în șir, o mamă însărcinată, soția unui reputat avocat arădean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Femeia i-a făcut deja plângere lui Dolcu la SIIJ pentru șantaj și hărțuire, iar Inspecția Judiciară s-a autosesizat în aceeași speță.

Avansuri unei femei însărcinate

După ce presă locală a publicat o serie de mesaje care ar dezonora orice om din Justiție și din care ar reieși că procurorul Dolcu Dumitru Lucian îi făcea avansuri sexuale unei femei însărcinate în luna a noua, doamna în cauză, vizată de mesajele dubioase ale lui Dolcu, l-a denunțat pe procuror la SIIJ pentru hărțuire și șantaj.

Inspecția Judiciară a anunțat în exclusivitate pentru Lumea Justiției că s-a autosesizat pentru abaterea disciplinară de la art. 99 lit. a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor („manifestări care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afară exercitării atribuțiilor de serviciu” - detalii aici), de dată această Luju.ro va prezintă o nouă evoluție a cazului.

Mai exact, marți, 27 octombrie 2020, Lumea Justiției a trimis o adresa către Direcția Națională Anticorupție, întrebând dacă șeful parchetului, procurorul Crin-Nicu Bologa, ia în calcul să ceară din partea Secției pentru procurori a CSM revocarea lui Dolcu din DNA, sub aspectul neîndeplinirii condițiilor de integritate și de bună reputație.

În replică, joi, 29 octombrie 2020, DNA a transmis că Bologa „a dispus un control la sediul Serviciului Teritorial Timișoara în vederea lămuririi aspectelor prezentate în mass-media”.

În schimb, parchetul anticorupție nu a comunicat deocamdată mai multe detalii.

Între timp, miercuri, 28 octombrie 2020, Luju.ro a solicitat Inspecției Judiciare să precizeze care este stadiul cauzei disciplinare deschise din oficiu pe numele procurorului Dolcu, iar instituția ne-a comunicat că dosarul se află încă în faza verificărilor prealabile.

 

Procurorul DNA, acuzat cu probe scrise că îi făcea avansuri și o hărţuia pe o femeie însărcinată

Anchetă explozivă la DNA! Un procuror este acuzat de lucruri incredibile