De ce la ei se poate şi la noi nu? Cum sunt ajutaţi operatorii din HORECA

De ce la ei se poate şi la noi nu? Cum sunt ajutaţi operatorii din HORECA

Guvernul belgian sare în ajutorul lucrătorilor din industria HORECA. Iar sumele de bani vor fi date în fiecare lună.

Proprietarii de restaurante vor primi 3.000 de euro de fiecare până la sfîrşitul lunii noiembrie, anunţă secretarul de stat de la Bruxelles, Barbara Trachte.

În urma deciziei sale de a închide întreaga industrie a hotelurilor şi restaurantelor, începând de luni, 19 octombrie, guvernul federal a planificat un plan elaborat de ajutor pentru sectorul respectiv. Acest ajutor nu este singurul care vine să arunce un colac de slavare domeniului. Această hotărâre este deja în vigoare, anunţă cabinetul lui Barbara Trachte, secretarul de stat pentru tranziţie economică din capitala Bruxelles:

Regiunea Bruxelles va extinde aceste bonusuri de 3.000 de euro deja stabilit pentru  cafenelele din capitală, după ce acestea au fost închise în urmă cu 10 zile.

„Ştirile care au apărut despre închiderea industriei HORECA fiind foarte recente şi toată lumea agitându-se în toate părţile pentru a sprijini sectorul, noi lucrăm pentru a îmbunătăţi sistemul”, vine imediat răspunsul de la biroul secretarei de stat Barbara Trachte. Prin urmare, va exista a' priori o primă unică şi în acelaşi timp unificată per local, indiferent de mărimea acestuia, deoarece procedând în acest fel, lucrurile vor merge mult mai repede''. Regiunea Bruxelles, care trebuie să administreze acest lucru politic dar şi tehnic în acelaşi timp, speră să poată plăti acest ajutor înainte de sfârşitul lunii noiembrie.

Ca fapt divers, Regiunea a decis deja să plătească un bonus unic de 9.000 de euro cluburilor de noapte, companiilor care operează în sfera evenimentelor de gen, precum şi agenţiilor de turism ca şi celor implicaţi în economia culturală. Această sumă va fi plătită la sfârşitul lunii octombrie.

Ajutor şi pentru Valonia

La rândul său, guvernul valon lucrează la un plan complementar de ajutor. Duminică, la RTL-TVI, ministrul Economiei, Willy Borsus, a avansat suma de 100 de milioane de euro pentru a sprijini industria hotelieră, restaurantele şi sectorul de divertisment. Ajutorul va fi alocat în funcţie de mărimea companiei, de la 3.500 la 10.000 de euro, potrivit ministrului, care însă a clarificat că deciziile finale nu au fost luate. De la începutul crizei, Valonia a plătit 508 milioane de euro, ajutoare directe, pentru a-şi susţine economia, scrie Le Soir.

Ne puteți urmări și pe Google News