Misiune secretă a marinei lui Putin în Arctica. Moartea se cheamă „Poseidon” și „Harmony”

Misiune secretă a marinei lui Putin în Arctica. Moartea se cheamă „Poseidon” și „Harmony”

Nava Akademik Aleksandrov a ajuns în portul Severodinsk din Marea Albă, după prima sa călătorie în apele arctice. „Călătorie” este un eufemism: nava aparține Direcției Generale de Cercetări la Mare Adâncime (GUGI) , una din cele mai secrete unități ale ministerului rus al Apărării.

Nava Akademik Aleksandrov este strâns legată de testele de drone submarine cu propulsie nucleară și de sisteme top-secret de senzori subacvatici.

„Echipajul a efectuat cercetări științifice și practice în apele Oceanului Arctic”. Este tot ceea ce a informat serviciul de presă al Flotei de Nord, publicând o serie de fotografii cu întoarcerea navei la portul bazei navale Belomorsk din Severodvinsk.

Echipajul a fost primit de ofițeri de rang înalt și de orchestra marinei, ceea ce  subliniază importanța acestei prime călătorii a lui Akademik Aleksandrov.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nava aparține Direcției Generale de Cercetări la Mare Adâncime (GUGI) , una din cele mai secrete unități ale ministerului rus al Apărării.

Printre alele, GUGI operează mini-submarine nucleare în scufundări profunde, precum Loșarik, la bordul căruia s-a declanșat un incendiu anul trecut, 14 oameni pierzându-și viața.

Akademik Aleksandrov, având o lungime de 96 de metri,  a fost predată de  șantierul naval Severodvinsk în martie anul acesta.

O sursă din industria construcțiilor navale ruse a confirmat agenției de știri TASS că rarele informații despre predarea ei au fost legate de faptul că nava a fost construită la ordinul GUGI.

Dronă apocaliptică

Akademik Aleksandrov este echipată cu trei macarale, dintre care cea mai mare este capabilă să ridice până la 100 de tone.

Un obiect atașat în spatele acelei macarale a atras atenția atunci când știrile regionale Vesti Pomoriya au raportat anul trecut despre testele navei în Marea Albă.

În acest sens, un material video a fost postat  pe YouTube, de unde a fost ulterior eliminat.

Însă câțiva observatori au reușit să facă capturi de ecran: în materialul video se putea bine observa drona apocaliptică cu propulsie nucleară Poseidon, la bordul lui Akademik Aleksandrov.

Site-ul de analiză a apărării Covert Shores a publicat câteva dintre fotografii, arătând modul în care nava Akademik Aleksandrov este special echipată pentru a funcționa cu această dronă.