Evenimentul Zilei > International > Rusia va avea gata de luptă 30 de drone subacvatice strategice de tip Poseidon
Rusia va avea gata de luptă 30 de drone subacvatice strategice de tip Poseidon

Rusia va avea gata de luptă 30 de drone subacvatice strategice de tip Poseidon

Marina rusă intenționează să dispună de mai mult de 30 de drone subacvatice strategice de tip Poseidon, care vor fi gata de luptă, a declarat sâmbătă o sursă din industria internă de apărare rusă, pentru agenția de știri TASS.

"Două submarine purtătoare de drone Poseidon vor intra în serviciu în cadrul Flotei Nordice, alte două urmând a intra în Flota Pacificului. Fiecare dintre submarine va avea cel mult opt drone și, prin urmare, numărul total de drone Poseidon va ajunge la 32", susține aceeași sursă.
Submarinul nuclear Khabarovsk, cu destinație specială, aflat în construcție la Șantierul Naval Sevmash, va deveni unul dintre transportatorii principali ai dronelor subacvatice Poseidon, capabile să transporte focoase nucleare. De asemenea, submarinele cu destinație specială și crucișătoarele subacvatice de tip Project 949A, deja operaționale în cadrul marinei ruse, vor putea fi utilizate ca purtătoare de drone "după modernizări făcute în acest sens", a menționat sursa citată.

În discursul său referitor la ”Starea Națiunii”, adresat în fața ambelor camere ale parlamentului rus, președintele Vladimir Putin a menționat pentru prima dată eforturile țării sale de a dezvolta un vehicul submarin fără pilot care să poată transporta atât focoase convenționale, cât și focoase nucleare, fiind capabil să distrugă infrastructura inamică, grupuri de portavioane, precum și alte obiective.

Dronele de tip Poseidon, împreună cu vasele care le transportă – submarine cu propulsie nucleară – fac parte din așa-numitul sistem multifuncțional oceanic. Drona a primit această denumire în urma rezultatelor votului deschis pe site-ul Ministerului Apărării din Rusia.
Drona de tip Poseidon dezvoltată în Rusia ar putea transporta un focos nuclear de până la două megatone pentru a distruge bazele navale inamice.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: