Șoc la Roland Garros. O româncă anonimă s-a calificat miraculos în turul III

Șoc la Roland Garros. O româncă anonimă s-a calificat miraculos în turul III

Irina Bara, românca venită din calificări, bate totul la prestigiosul turneu parizian de la Roland Garros. Ea s-a calificat în trurul III al competiției, alături de compatrioatele Simona Halep și Patricia Țig. Acum are un alt meci greu.

 

 

După victoria senzațională din primul tur, cu Donna Vekic, Irina Bara a învins-o pe belgianca Van Uytvanck, pe care a umilit-o după doar 52 de minute de joc, într-un set și jumătate. Meciul s-a jucat până la ultimul punct, pentru că adversara româncei nu a mai suportat umilința și a decis să se retragă la scorul de 6-1, 4-0.

Ne puteți urmări și pe Google News

În 16-imile turneului de la Paris, Bara va avea un meci destul de dificil. Aceasta se va duela cu Sofia Kenin, jucătoare care tocmai ce a eliminat-o, joi,  pe Ana Bogdan. Kenin este cap de serie numarul 4 la turneul din Paris.

La 25 de ani, Irina Bara participă în premieră într-un turneu de mare slem și se califica în turul III. Irina Maria Bara este născută pe 18 martie 1995, în localitatea bihoreană Ștei și ocupă locul 129 WTA, după victoria repurtată în primul tur.

Patricia Țig (58 WTA) a învins-o tot joi pe americanca Cristina McHale (81 WTA) cu scorul de 6-3 6-4 și s-a calificat în turul al treilea de la Roland Garros. Meciul a durat o oră și 36 de minute.

Românca va juca cu învingătoarea partidei dintre Elena Rybakina (18 WTA) și Fionna Ferro (49 WTA).

Ana Bogdan (27 de ani) a reușit o partidă bună astăzi, în turul doi de la Roland Garros, în fața americancei Sofia Kenin (21 de ani), a patra favorită a turneului. În final, românca a pierdut (6-3, 3-6, 2-6), după un meci de peste o oră.

Simona Halep (2 WTA, 29 de ani) a învins-o în minimum de seturi pe Irina Begu (30 de ani, 73 WTA), în turul II de la Roland Garros, scor 6-3, 6-4, și s-a calificat în turul III

Halep va juca în turul III cu americanca Amanda Anisimova (19 ani, 29 WTA), care a trecut de Bernarda Pera (25 de ani, 61 WTA), scor 6-2, 6-0. Meciul se va juca vineri.

Bara și Țig s-au calificat, pentru prima dată în carieră, în turul 3 al unui turneu de Grand Slam. România are