Un campion s-a umplut de bani și glorie după ce n-a mai mâncat aceste alimente nocive

Un campion s-a umplut de bani și glorie după ce n-a mai mâncat aceste alimente nocive

Și-a schimbat radical stilul de-a se hrăni și rezultatele s-au văzut imediat.

17 titluri de Mare Șlem. Opt la Australian Open (2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020), unul la Roland Garros (2016), cinci la Wimbledon (2011, 2014, 2015, 2018 și 2019), trei la US Open (2011, 2015 și 2018).

La 33 de ani, Novak Djokovici și-a câștigat un loc în galeria celor mai mari jucători de tenis. Sârbul este un uriaș campion, chiar dacă în acest an a fost prins în vâltoarea a două mari scandaluri. Cel legat de organizarea unui turneu demonstrativ, la care mai mulți jucători, inclusiv el s-au infectat cu coronavirus. Apoi, a venit gestul făcut la US Open, atunci când a lovit cu mingea un arbitru de linie și a fost eliminat.

Discutând din punct de vedere profesional și financiar, Djokovici este un om împlinit. Stau mărturie turneele câștigate și cele 144 de milioane de dolari strânse doar din premii. „Nole” este căsătorit cu Jelena, iar cuplul are doi copii.

Ne puteți urmări și pe Google News

A căutat mult timp răspunsul la probleme

Drumul către aceste performanțe uluitoare, puterea de-a lupta de la egal la egal cu legendarii Roger Federer și Rafa Nadal nu au fost deloc simplu. Novak și-a dorit să joace tenis de la vârsta de șase ani, în Serbia, țară unde acest sport era departe de popularitatea fotbalului și a baschetului.

Îndrumat de Jelena Gencici, antrenoare care lucrase și cu Monica Seleș, Djokovici a reușit să ajungă la un nivel ridicat, făcându-și loc în primii 10. Pe de o parte, erau semne că sârbul are potențial, pe de alta, ceva îl ținea pe loc. În multe jocuri, Novak nu făcea față fizic, mental și claca.

A abandonat atunci când îi era lumea mai dragă și devenise chiar subiect de glume din cauza fragilității fizice.