Pandemia cu noroc pentru politicieni. Câți bani au câștigat partidele pe timp de criză

Pandemia cu noroc pentru politicieni. Câți bani au câștigat partidele pe timp de criză

Subvențiile de la stat au ajutat partidele politice să treacă peste criza provocată de pandemia de coronavirus mult mai ușor decât firmele private sau persoanele fizice. În această perioadă, de la declanșarea stării de urgență și până în prezent, în conturile formațiunilor parlamentare au intrat aproximativ 85,6 milioane de lei.

Cei mai mulți bani, din subvențiile primite de la stat, s-au dus, ca de obicei către PSD, partidul cu cei mai mulți parlamentari, care a primit cam jumătate din suma totală.

În cele trei luni cât a durat starea de urgență, martie – mai, în vreme ce firmele private își închideau porțile și își trimiteau oamenii în șomaj tehnic, PSD a încasat de la buget aproxiamtiv 31 de milioane de lei. În iunie, în conturile PSD au mai intrat alți 11,9 milioane de lei. În total, PSD a beneificat de aproape 43 de milioane de lei.

PNL, partidul aflat pe locul al doilea ca număr de parlamentari a beneficiat în total, pe perioada stării de urgență și a celei de alertă de „doar” 23,7 milioane de lei. Suma de 17,1 milioane de lei a intrat în conturile liberalilor în lunile martie, aprilie și mai, în timpul stării de urgență, iar diferența de 6,6 milioane, în luna iunie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe locul trei, USR-ul condus de dan Barna a primit în total doar 6,3 milioane de lei, mai puțin decât a încasat PNL în luna iunie. La distanță apropiată urmează ALDE cu o subvenție de 5,19 milioane de lei.

PMP a primit, din subvențiile de la stat, cam jumătate din suma totală care a intrat în conturile USR, 2,8 milioane de lei, iar Pro România, partidul condus de Victor Ponta a încasat aproape 4 milioane de lei.

Chiar dacă este un partid care n-a participat la alegerile parlamentare din 2016, spre deosebire de PMP, partidul lui Ponta a încasat bani mai mulți datorită numărului mai mare de parlamentari pe care i-a convins să-i vină alături.

Pe listă se află și Forța Națională, partidul constituit în jurul lui Teodor Meleșcanu, fostul președinte al Senatului, care a primit de la stat, pentru cei doi parlamentari,  635.000 de lei.

Vestea mult așteptată de pensionari. Cîțu a anunțat majorarea

Viorica Dăncilă umilită pe internet: „Deșteapta lu’ tata!”