Echipament medical din Turcia, adus cu avionul armatei

Echipament medical din Turcia, adus  cu avionul armatei

Aproximativ 21 de tone de materiale de protecţie achiziționate de statul român din Turcia vor fi aduse în țară cu o aeronavă a Forțelor Aeriene. Informația a fost prezentată de Ministerul Apărării Naționale (MApN).

O aeronavă de tip  C-130 Hercules, din dotarea Forţelor Aeriene Române, va aduce din Turcia o cantitate importantă de materiale de protecție destinate combaterii pandemiei de COVID-19, achiziționate prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Materialele, constând în 145.000 de măşti de protecţie tip FFP2 şi aproximativ 150.000 tip FFP3, au fost achiziţionate de statul român, prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19”, se precizează într-un comunicat al MApN.

Materialele vor fi repartizate prin IGSU către inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, urmând ca acestea să fie alocate mai departe, în funcţie de necesități, personalului medical de la spitalele din teritoriu și echipajelor operative care acţionează în teren.

Ne puteți urmări și pe Google News