Controverse legate ceaiul verde. Cât de eficient este în lupta cu surplusul de kilograme

Controverse legate ceaiul verde. Cât de eficient este în lupta cu surplusul de kilograme

Ceaiul verde, un sprijin de nădejde, luat în calcul de foarte multe persoane care încearcă să slăbească. O metodă mai ieftină și mai eficientă, comparativ cu diverse medicamente pe bază de plante. Sau care se prescriu având la bază o rețetă. Așa cum este cazul Ozempicului, folosit de foarte mulți americani.

Sunt multe semne de întrebare legate de acest tip de ceai, iar studiile făcute se cam contrazic. Există unele speculații conform cărora catechinele (fitochimicale polifenolice naturale care se găsesc în alimente și plante medicinale) din ceaiul verde pot descompune grăsimea corporală și vă pot revigora metabolismul, contribuind la pierderea în greutate.

Slabit

Slabit. Sursă foto: Unsplash

Ceaiul vede ajută, dar poate punce și mari probleme organismului

Ceaiul verde poate ajuta la gestionarea apetitului și a nivelului de zahăr din sânge. Iar asta poate să ducă la o mai bună gestionare a greutății dacă este utilizat în mod regulat, au afirmat specialiștii de Cleveland Clinic din SUA.

De asemenea, conține și cofeină, ceea ce poate ajuta în procesul de pierdere a greutății.„ Ceaiul verde conține cofeină și epigallocatechingallate (EGCG), care pot ajuta la stimularea metabolismului și la distrugerea celulelor grase”, a explicat Kelli Metzger, dietetician, membru al Universității George Washington.

În mai multe studii, s-a relevat că EGCG ajută la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului LDL („rău”) și a factorilor inflamatori ai bolilor de inimă. „De asemenea, poate spori sensibilitatea la insulină, contribuind la reducerea riscului de diabet”, a mai afirmat Kelli.

E bină să consultați medicul de familie

Totul sună bine până acum, dar specialistul atrage atenția că e bine să disăcutați și cu un medic, atunci când vreți să consumați ceai verde. „EGCG poate interfera cu absorbția unor medicamente hipocolesterolemiante sau antipsihotice. Așa că este mai bine să consultați un medic înainte de a adăuga cantități mari de ceai verde sau suplimente EGCG la aportul zilnic”.

„O ceașcă de ceai verde conține aproximativ 50 până la 100 miligrame de EGCG, în timp ce majoritatea experților sugerează să nu se consume mai mult de 338 miligrame pe zi. Consumul a 800 miligrame sau mai mult de EGCG pe zi ar putea duce la afectarea ficatului”, a mai avertizat nutriționistul, conform foxnews.com.