Badea l-a descoperit şi l-a executat în direct! Este celebru în România, dar asta n-a contat

Badea l-a descoperit şi l-a executat în direct! Este celebru în România, dar asta n-a contat

Realizatorul emisiunii „În gura presei” (Antena 3), Mircea Badea, a comentat ultimele declaraţii ale omului de afaceri Ştefan Mandachi, devenit cunoscut în România mai ales pentru iniţiativa kilometrului de autostradă.

Vedeta Antenei 3 a reacţionat după ce Mandachi a dezvăluit ce s-a întâmplat cu afacerile sale în timpul stării de urgenţă instituite din cauza pandemiei de coronavirus.

Mandachi care s-a plâns de faptul că, deşi pe durata stării de urgenţă spaţiile comerciale pe care le avea închiriate au fost închise, mall-urile în care funcţionau acestea nu l-au scutit de plata chiriei.

Reprezentanţii marilor centre comerciale l-au anunţat că doar eşalonează plata pentru perioada în care nu a putut desfăşura activitate acolo.

Ne puteți urmări și pe Google News

E foarte corect ce spune Mandachi, dar mai există o vorbă în România, de dreapta: «Ghinion!» (n.r. – celebra reacţie a lui Klaus Iohannis când a fost întrebat de ce alţi profesori nu au putut cumpăra 6 case, la fel cum făcuse el)

Cât de tare e vorba asta? Te scoate din multe. Textul lui mi se pare 100% corect. Pe bune, nici măcar 1% nu mi se pare că nu are dreptate.

Dar îmi aduc aminte un text al lui Mandachi de acum o lună şi jumătate, în care ne spunea că el are suficient de mulţi bani să stea ani de zile în Dubai.

Eu am zis... măi Mandachi, eu nu cred că ai atâţi bani. Pe zece martie spunea «eu nu discut de banii mei, am încă suficienţi să topesc ani de zile în Dubai»; şi acum ne spune: «eu nu mi-am pus banii în saci, toată activitatea e transparentă, toţi banii i-am reinvestit, pe noi nu ne-a prins cu rezerve sau lichidităţi».

Păi parcă aveai suficient de mulţi bani. Ce s-a întâmplat din 10 martie şi până acum? El practic când a spus adevărul, atunci sau acum? Eu cred că acum”, a declarat Mircea Badea.

„Noi am fost închiși prin lege, în toate mall-urile. 90% din locațiile noastre sunt în mall-uri.

Se întâmplă și un paradox, în loc ca noi, patronatele, să ne unim forțele și să fim de aceeași parte a baricadei, vine mall-ul și spune în felul următor:

«Domnule, în baza legii adoptate de Parlament, noi vă eșalonăm plata chiriei pe lunile martie, aprilie». Păi, stai puțin, noi nu am putut să intrăm acolo, am fost în imposibilitatea fizică să intrăm acolo pentru că legea ne-a oprit să intrăm.

Cum poți tu, ca Parlament, să permiți unei entități juridice să ne factureze chiria în condițiile în care noi am fost puși în imposibilitate de a activa?

Eșalonarea la plată a chiriei înseamnă eșalonarea agoniei, pentru că noi va trebui să plătim acești bani.

Având în vedere contextul și peisajul general în care plutește falimentul pe lângă noi, fă un calcul simplu: 50 de locații, 3000 - 4000 de euro chiria lunară, ar veni în jur de 200.000 de euro, iar în două luni, aproape jumătate de milion de euro.

Ori, ce ne-a încurajat statul pe noi în ultimii ani? Reinvestirea profitului! Eu nu mi-am pus banii în saci, toată activitatea e transparentă, toți banii i-am reinvestit. (...) Pe noi nu ne-a prins cu rezerve sau lichidități, ne-a prins în offsaid”, declarase Mandachi recent.