Cel mai rapid om din istorie a fost prizonierul mâncării fast-food

Cel mai rapid om din istorie a fost prizonierul mâncării fast-food

Usain Bolt a avut un regim alimentar de coșmar în timpul Olimpiadei găzduite în 2008 de Beijing, dar a reușit să intre în istoria atletismului.

Usain Bolt (33 de ani) este una dintre figurile legendare ale sportului mondial. Sprinterul jamaican, retras din activitate în 2017, a uimit ani de-a rândul datorită curselor de 100 și 200 de metri câștigate. Victoriile lui Bolt îi anulau pe ceilalți concurenți, datorită modului categoric în care caraibianul reușea să treacă linia de sosire.

Marea vedetă a sesiunilor de atletism rămâne cursa de 100 de metri. Iar Bolt a lăsat urme adânci atât timp cât a alergat în această probă. În 2009, la Berlin, jamaicanul fixa cronometrul la 9.58, record care de atunci nu a mai fost doborât. Atletul a sperat să ajung, la un moment dat la 9.40, dar chiar și pentru viteza lui copleșitoare a fost imposibil. El a prezis că nu va exista un om care să dovedească „suta de metri” sub 9.40.

„E imposibil. Corpul uman nu este conceput să alerge atât de repede, oricât te-ai antrena, oricât de bună ar fi forma în care ești sau tehnica de alergare”, spunea Bolt.

Ne puteți urmări și pe Google News

Longilinul atlet (1,95) a uimit lumea sportului, prima dată, la Jocurile Olimpice de la Beijing - 2008. Mai întâi, a câștigat medalia de aur la 100 de metri, doborând recordul mondial cu timpul de 9,69. Apoi, s-a impus la proba de 200 de metri. Și nu oricum, depășind performanța realizată de americanul Michael Johnson, în 1996, la JO de la Atlanta. 19,29 față de 19,31. Bolt a cucerit încă o medalie de aur, în proba de ștafetă 4X100 de metri.