Cum să treci mai ușor prin izolare. Recomandările unui disident rus

Cum să treci mai ușor prin izolare. Recomandările unui disident rus

Un cunoscut regizor rus de teatru și film oferă sfaturi celor aflați în izolare din cauza pandemiei de coronavirus, în baza propriilor experiențe de viață. Kirill Semyonovich Serebrennikov a stat aproape 20 de luni în arest la domiciliu, între 2017 și 2019 și a făcut zece recomandări menite să-i ajute pe cei care nu suportă starea de izolare.

Regizorul rus a declarat, pentru ziarul digital Meduza, că izolarea într-o locuință, reprezintă momentul adevărului pentru un om. El se consideră „specialist în izolare” după ce i s-a interzis să plece din casă între august 2017 şi aprilie 2019. Serebrennikov a folosit timpul liber pe care l-a avut la dispoziție din cauza interdicțiilor pentru a scrie mai multe piese de teatru și scenarii.

„Să trăieşti izolat într-o casă sau într-un apartament, singur sau cu familia, nu este un blestem divin şi nici o pedeapsă. De fapt, este momentul adevărului (…) Dacă, având în vedere situaţia, eşti capabil că extragi doar lucruri pozitive, izolarea şi singurătatea nu vor fi inutile. Acceptă ceea ce ţi-a fost hărăzit ca pe un dar al destinului”, a declarat el ziarului digital Meduza, informează Agerpres, avansând și prima recomandare.

„Sunați-vă părinții și prietenii!”

În al doilea rând, Kirill Semyonovich Serebrennikov recomandă celor obligați să nu iasă din casă, să-și șteargă din vocabular cuvintele „carantină” şi „izolare” şi să se pregătească psihic să-și reia viața de la zero și să-și facă alte obiceiuri și tabieturi. Regizorul rus recomandă convorbirile telefonice cu părinții, prietenii, profesorii şi cu ceilalți oameni care contează.

„Este un prilej pentru schimbare. Trebuie să recuperăm vechile legături. Sună-i şi mulţumeşte-le. Când se va sfârşi izolarea, numărul tău de prieteni va creşte”, a spus el.

Potrivit spuselor sale, izolarea este o ocazie ideală pentru a citi cărțile voluminoase, din bibliotecă, care, în mod normal, par imposibil de finalizat și sunt abandonate din cauza numărului prea mare de pagini.

Potrivit acestuia, în asemenea perioade trebuie citite „Don Quijote” de Miguel de Cervantes, „Război şi Pace”, de Lev Tolstoi, sau „Ulise” de James Joyce.

„Vei ieşi din izolare un alt om... nu vei mai fi niciodată acelaşi”, a dat asigurări regizorul.

Ne puteți urmări și pe Google News