Româncă blocată în Iran. Autoritățile au închis granițele din cauza coronavirusului

Româncă blocată în Iran. Autoritățile au închis granițele din cauza coronavirusului

O româncă ce face ocolul Pământului, cu mașina, împreună cu familia, a rămas blocată în Iran din cauza noului virus şi a măsurilor luate de către autorităţi.

Ieşeanca Nina Gavalle a început călătoria în anul 2014, alături de soţul ei, Jon Vallejo şi fiica lor, care acum are 13 ani, Bianca. Cei trei au ajuns în Iran, una din cele mai afectate țări de pe urma coronavirusului. Ieșeanca povestește că, deși cifrele oficiale indică 3.500 de persoane bolnave și aproximativ 100 de decese, țara e în plină psihoză, toată lumea crezând că realitatea e  ascunsă de autorități, iar cifrele reale sunt mult mai mari.

”Nu ies din casă şi nu mai sunt aşa de ospitalieri ca înainte. Se feresc de noi. Ei pun egal între turist şi coronavirus“, a mărturisit ieşeanca, pentru ziaruldeiasi.ro. Pe pagina sa de Facebook, ieșeanca nu a mai postat nimic din 28 ianuarie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Românca a pornit în 2014 o călătorie cu mașina în jurul lumii. Prima parte a călătoriei a durat 14 luni. Atunci vizitat Siberia, Mongolia, au traversat China în Asia de Sud-Est şi după ce au vizitat zona timp de câteva luni s-au întors Myanmar şi India. Apoi, ea și soțul au decis să ia o pauză de doi ani, timp în care au lucrat şi au strâns bani, iar în 2017 au pornit din nou la drum.

Din nou au pornit spre Asia și, după un an şi jumătate pe continent, au mers în Africa, pe coasta de vest din Maroc, apoi în Africa de Sud şi coasta de est, vizitând Egipt, și Arabia Saudită. Din Iran cei trei ar fi trebuit să se îndrepte spre Italia, țară în care locuiește ieșeanca. În prezent au călătorit deja prin 80 de țări.

Ieşeanca şi familia ei plănuiau să rămână câteva luni în Iran, iar acum chiar sunt nevoiți să o facă, granițele țării fiind închise. „Cu toate că toate graniţele sunt închise, noi nu ne considerăm blocaţi în Iran pentru că intenţia noastră era să stăm trei luni în această minunată ţară. Dar la propriu da, suntem blocaţi. Suntem în sudul Iranului, lângă graniţa cu Irak, la căldură“, spune ieşeanca, pentru aceeași sursă.

Potrivit ieșencei, iranienii au impus măsuri drastice în fața infecției cu noul virus. Pandemia a început în oraşul Qom, iar în prezent, toate regiunile din această ţară sunt blocate.

„Nu ai libertatea de a te plimba prin Iran fără să dai raportul de unde vii şi unde pleci. Toată ziulica «afumă» mijlocele de transport, parcurile de copii sau alte obiective. În toate instituţiile publice nu se intră fără mănuşi şi mască. Nu se intră dintr-un oraş în altul fără să treci prin mâna medicilor“, descrie ieşeanca.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Sursa foto: Facebook / Nina Gavalle