Coronavirus. Echipajul de pe Ambulanță a ajuns să fie suspectat de contaminare

Coronavirus. Echipajul de pe Ambulanță a ajuns să fie suspectat de contaminare

Victor Zota, șeful Ambulanței Sector 3 o indică pe Alice Grasu, managerul Ambulanței București, ca fiind medicul coordonator care a decis să nu se folosească la transport costume de protecție în cazul pacientului care avea să fie diagnosticat, ulterior, cu coronavirus.

Dr. Zota spune că acum colegii săi care au asigurat transportul bărbatului sosit de la Roma cu avionul și diagnosticat sâmbătă cu coronavirus au ajuns să fie suspecți de contaminare.

Astfel, membrii corpului medical care l-a transportat vineri pe pacientul de 49 de ani din București la spitalul Matei Balș au ajuns, ei înșiși, să fie testați pentru a vedea dacă sunt contaminați. Asta pentru că acest pacient a fost diagnosticat, inițial, de un medic de la Ambulanța București – Ilfov cu probleme digestive, iar „noi nu am făcut decât să îl transportăm la Balș. Nu putem merge îmbrăcați în costume la toate apelurile de afecțiuni digestive sau de gripă normală”, a spus Victor Zota.

Decizia în urma consultației ca să fie transportat la Balș sub diagnosticului digestiv a fost a coordonatorului medical din strada Eminescu, unde este disceperatul Ambulanței – Ilfov, dr. Alice Grasu. Simptomele indicate de către pacient a condus , în primul moment, la concluzia că ar putea fi vorba de o colită.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Noi, cei de la Sectorul 3, nu am făcut decât să asiguram transportul la Balș, acolo unde ei au hotărât să îl ducem pe pacient, fără suspiciunea de coronavirus”, a spus dr. Victor Zota pentru libertatea.ro.

Întreg echipajul ambulanțier este acum sub supraveghere. Unul dintre ei, plecat în Bulgaria, s-a întors de urgență în țară și s-a prezentat la spital pentru evaluare.