Cum a interzis Poliția Revelionul în zona Padina-Peștera!

Cum a interzis Poliția Revelionul în zona Padina-Peștera!

Turiștii și hotelierii din zona Padina-Peștera au primit o adevărată lovitură cu numai două zile înainte de Revelion.

Polițiștii dâmbovițeni au interzis accesul auto în zonă pe motiv că drumurile respective nu prezintă siguranță pentru traficul rutier, în special în această perioadă a anului. Concret, este vorba de șoselele DJ 713, DJ 714 și DJ 713A.

DJ 713, numit și Transbucegi (împărțit de județele Dâmbovița și Prahova), și DJ 714 sunt singurele artere ce asigură accesul către zona turistică Padina-Peștera, din Bucegii dâmbovițeni.

Conform unui comunicat al celor de la IPJ Dâmbovița „pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative vă informăm cu privire la faptul că circulația este închisă pe următoarele drumuri publice:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Drumul județean 714 Moroeni – Padina
  • Drumul județean 713 A
  • Drumul Județean 713 Cabana Dichiu (km 8 + 500) – Cabana Piatra Arsă (km 16)

Atragem atenția conducătorilor auto că le este interzisă deplasarea pe aceste sectoare de drum”.

În ultimele zile, în zonă au căzut cantități importante de zăpadă, fapt ce a îngreunat traficul auto. S-au produs și o serie de accidente, notează bazarmedia.ro. În 29 decembrie, o mașină cu cinci persoane, dintre care trei copii, a rămas izolată în zăpadă. De asemenea, cu o zi mai devreme, 40 de turiști au sunat la 112, solicitând ajutor pentru că pe drum se formase gheață și nu mai puteau înainta.

Zona Padina-Peștera se află la o altitudine de 1400 - 1800 de metri, iar circulația mașinilor este periculoasă pe timp de iarnă din cauza condițiilor specifice acestui anotimp.