EXCLUSIV. Un fost selecționer al României dă verdictul: „Contra trebuie să demisioneze”

EXCLUSIV. Un fost selecționer al României dă verdictul: „Contra trebuie să demisioneze”

Cosmin Contra, selecționerul echipei naționale a României, a declanșat un scandal uriaș în timpul meciului cu Norvegia (1-1).

Tehnicianul l-a înjurat ca la ușa cortului pe George Pușcaș, după ce atacantul i-a luat mingea lui Nicușor Stanciu și a ratat o lovitură de la 11 metri. „Guriță” a încercat să dreagă busuiocul, a explicat că a discutat cu elevul său, că și-a cerut scuze, dar n-a reușit să șteargă urmele unui gest reprobabil.

FRF a reacționat neconvingător

Deocamdată, oficialii Federației Române de Fotbal au avut o reacție firavă, neconvingătoare, într-un punct de vedere trimis către gsp.ro. „Considerăm, atât Federația Română de Fotbal, cât și Cosmin Contra, că această ieșire a constituit o greșeală”, s-a transmis de la „Casa Fotbalului”. „Evenimentul zilei” a discutat cu Mircea Rădulescu, fost selecționer al României și director al Școlii Federale de Antrenori, despre ieșirea lui Contra. Una care nu poate fi cauționată de niciun context, așa cum consideră ex-tehnicianul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Probleme cu atmosfera din vestiar

„Este o mare problemă pentru că se destabilizează atmosfera la echipă. Dacă s-ar fi petrecut acest episod la un antrenament, era altceva. Să fii antrenor înseamnă să știi să gestionezi astfel de momente tensionate. Chiar și în condițiile în care Pușcaș a executat un penalty, deși nu era desemnat să o facă, și a ratat. Contra ar trebui să demisioneze. Eu așa cred”, ne-a declarat Mircea Rădulescu. Fostul selecționer crede că, în acest caz, ar trebui să intervină și oficialii Federației.

„Ar trebui organizată o conferință de presă să vedem care este punctul de vedere al celor de la FRF. Nu știu însă dacă Răzvan Burleanu se va expune la așa ceva. Șansele de calificare depind de ce se va întâmpla în perioada următoare și cred că se va mai discuta mult despre acest scandal. În alte țării, antrenorii care au comis gesturi asemănătoare au plecat”.

Hagi a ratat un penalty la Sofia

Mircea Rădulescu a trăit un episod asemănător. În 1991, România a ratat calificarea la Euro 1992, după ce a remizat cu Bulgaria, la Sofia (1-1). La 0-0, Gică Hagi a ratat un penalty. „A fost un moment greu, dar a trebuit să ne adunăm ca să câștigăm acel meci. Din păcate, nu s-a putut. Înaintea acelei partide, Dan Alban (n.r - fost impresar, decedat în iarna anului 1991) mi-a zis: «Mircea, ești băiat bun, ești pregătit profesional, dar nu ești în cărți»”, ne-a mai spus Rădulescu.