Ambulanţa, dormitor pentru copii

Ambulanţa, dormitor pentru copii

Trei copii de etnie romă au fost nevoiţi să-şi petreacă noaptea pe tărgile unei ambulanţe, din cauza faptului că singurul centru de primire minori din Baia Mare a refuzat să-i cazeze, justificând prin faptul că cei trei nu aveau actele necesare.

Mama micuţilor a fost luată azi-noapte cu ambulanţa şi transportată la spital pentru a naşte. După ce aceasta a fost internată, personalul medical de pe ambulanţa a încercat să-i ducă pe cei trei copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 5 ani, la Centrul de Primire Minori, până a doua zi când tatăl, care era la serviciu, i-ar fi recuperat.

După ce au lăsat-o pe femeie la maternitate, ambulanţa a dus micuţii la un centru primire pentru minori, însă aici copiii nu fost primiţi pentru că nu era niciun şef să-şi dea acordul. Copiii şi-au petrecut astfel noaptea pe tărgi, în maşina salvării.

După ce ambulanţa a stat blocată timp de patru ore, personalul de serviciu i-a luat pe micuţi şi i-a dus într-unul din birouri, unde au dormit până dimineaţă, când au fost recuperaţi de tată.

Ne puteți urmări și pe Google News