YouTube, „gazeta de perete“ mondială

YouTube, „gazeta de perete“ mondială

Nemulţumiţi din toată lumea îşi spală rufele în public prin intermediul site-ului transformat în tribună a denunţurilor.

Website-ul www.youtube. com s-a transformat în tribuna publică a frustraţilor, înverşunaţilor şi glumeţilor. Dar a devenit şi o probă convingătoare în procese. Multe videoclipuri postate pe YouTube dau fiori celor care le accesează. Iar lucrurile ar putea degenera.

Unul dintre cazurile care a atras atenţia în ultima perioadă este cel al unei femei din New York aflată în proces de divorţ, relevă presa americană. Tricia Walsh-Smith, actriţă şi scriitoare, poate fi văzută pe YouTube atacându-şi fără milă soţul, producător pe Broadway, chiar dacă numai verbal.

Modul în care femeia şi-a spălat rufele în public a atras după sine peste două milioane de accesări. Dezvăluirea secretelor intime i-a şocat pe avocaţi, care nu reuşesc să identifice un caz similar. Aceştia au catalogat această situaţie drept „un înfricoşător nou pas“. Tricia Walsh-Smith îşi acuză soţul că încearcă să o dea afară din apartament, dar nu îl iartă nici atunci când vine vorba despre viaţa lor intimă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Avocatul femeii a declarat că aceasta a făcut un gest pasional când a înregistrat clipul, afirmând, totodată, că Tricia Walsh-Smith este „o victimă care-şi ţine fruntea sus“. De cealaltă parte, avocaţ ii soţului terfelit s-au declarat „consternaţi“. Alţi experţi în probleme legate de divorţ susţin că această înregistrare va avea un efect de bumerang. Pacient batjocorit de echipa medicală Dacă unele clipuri de pe YouTube redau furia pe care o simt protagoniştii poveştii, altele provoacă furie. De pildă, un videoclip care prezintă mai mulţi doctori filipinezi şi asistente de la Spitalul „Vicente Sotto“, din oraşul Cebu, distrându-se de minune pe seama unui pacient căruia îi îndepărtează din rect un bidon din plastic cu o lungime de 15 centimetri. Unul dintre doctori exclamă, în aplauzele celorlalţi, „A ieşit copilul!“.

Înregistrarea ce durează circa trei minute a stârnit mânia pacientului, care nu-şi dăduse acordul pentru ca filmarea să fie făcută publică. Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, care susţine că nu mai ţine minte cum s-a pricopsit cu bidonul în rect pentru că era prea beat, a ameninţat cu intentarea unui proces, supărat că a fost umilit. Între timp, purtătorul de cuvânt al spitalului a anunţat că, dacă membrii personalului medical vor fi găsiţi vinovaţi, li se va suspenda dreptul de practică.