SIRENE. Proxenet căutat în Italia, prins la Galaţi cu ajutorul bazei de date Schengen

SIRENE. Proxenet căutat în Italia, prins la Galaţi cu ajutorul bazei de date Schengen

Un bărbat căutat de autoritățile italiene pentru proxenetism, estorcare şi port ilegal de armă a fost încarcerat de polițiștii din Galați la scurt timp după ce a revenit în România. Bărbatul figura în baza de date cu infractorii căutaţi, comună poliţiştilor din Europa.

Un bărbat căutat de autoritățile italiene pentru proxenetism, estorcare şi port ilegal de armă a fost reţinut, ieri, de polițiștii din Galați.  Ofiţerii Biroului Urmăriri din cadrul .I.P.J. Galați l/au găsit pe bărbatul de 47 ani, din Galaţi în locuinţa acestuia. Pe numele lui, italienii au emis un mandat european de arestare penntru că, în perioada aprilie-iunie a acestui an, a exploatat sexual două tinere pe teritoriul Italiei. În plus, italienii îl mai căutau pentru estorcare şi port ilegal de armă.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Galați urmând ca,  în  cursul  acestei  zile,  să  fie  prezentat  magistraţilor  pentru  emiterea mandatului de arestare provizorie în vederea predării către autoritățile italiene.

Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Inspectoratului General al Poliţiei Române, prin intermediul Biroul SIRENE-România (Supplementary Information Request at National Entries) a reuşit, în ultima perioadă, să reţină un număr impresionat de infractori. Această structură asigură prin folosirea unui sistem informatic unic la nivel naţional, mai multe informaţii despre persoanele urmărite la nivel european, cu ajutorul unei aplicaţii folosită de toate statele Schengen.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu ajutorul aplicaţiei SIS, ca numele, prenumele, adresa, despre un suspect căutat de toate ţările europene, poliţiştii pot accesa date despre modul de operare, locul unde a fost văzut ultima oară, ori persoanele pe care le-a contactat de curând.

Biroul SIRENE este singurul punct de contact între autorităţile de aplicare a legii din două state membre în legătură cu informaţii suplimentare la o semnalare din Sistemul Informatic Schengen.

Tot prin intermediul Biroului SIRENE se realizează şi coordonarea activităţilor de urmărire şi supraveghere transfrontalieră desfăşurate fie pe teritoriul Ungariei sau Bulgariei, fie pe teritoriul României.