Sabina e spionată de un spiriduş

Sabina e spionată de un spiriduş

O fetiţă de 4 ani din Alba-Iulia are păreri clare despre renii lui Moş Crăciun şi spiriduşii care-l ajută.

Sabina Docea are 4 ani şi este un îngeraş de fetiţă din Alba-Iulia. Ceea ce nu-i lipseşte este, cu siguranţă, imaginaţia. De multe ori, micuţa ia în mână o carte sau ceva asemănător - odată s-a întâmplat să fie chiar un bilanţ contabil - şi spune poveşti minute în şir (fără să ştie deocamdată să citească).

Îşi întâmpină oaspeţii zâmbind, ba, dacă are chef, chiar şi cu colinde. "Interviul" cu ea a început cu "Sculaţi gazde..." şi s-a închiat cu "Clopoţei".

Merge la grădiniţă şi îi place. "Îmi place cel mai mult că dorm, dar îmi place şi să mă joc cu colegii mei, cu jucării", zice Sabina. Cel mai bine se înţelege cu Giulia. "Pe ea o iubesc, pentru că cu ea sunt prietenă tot timpul". Crede că o să-i placă la şcoală: "Vreau să învăţ să citesc, pentru că nu ştiu să citesc", mărturiseşte.

S-ar face ofiţer de poliţie pentru că aşa-i place ei

Pentru când va fi mare, Sabina şi-a ales o meserie la care fetiţele nu prea visează. "Vreau să mă fac ofiţer de poliţie, pentru că aşa îmi place mie. De ce? Că-i distractiv. Îmi place că pot salva mingile sau nu ştiu", se pierde micuţa într-o explicaţie cam lungă pentru vârsta ei.

Nu o sperie gândul că trebuie să facă sport pentru asta. "Îmi place să fac sport, dar mă uit, aşa, la mine, şi nu ştiu ce sport să fac", mărturiseşte Sabina.

Deocamdată, îi place să zbur de prin casă alături de fră ţiorul său de numai 2 ani, Şerban. Micuţul este alintat Tsumi, "de la tsunami, pentru că după el rămâne ca după tsunami", ne-a explicat bunica.

Sabina îşi iubeşte frăţiorul, în felul ei. "Da, sigur. Câteodată mă bat cu el. Pentru că îmi place să mă bat, dar nu rău", spune ea cu o privire inocentă, în con tradicţie totală cu declaraţia "fioroasă". De cele mai multe ori însă se joacă "baba-oarba" cu Şerban, ceea ce îi place foarte mult. În schimb, nu-i place când Şerban o muşcă, mai ales că ea nu-i "plăteşte cu aceeaşi monedă".

Ce-i mai place Sabinei?

Sabinei îi mai place să mănânce - sarmale şi ciorbă de salată - şi să povestească. "Ştiu să povestesc, pentru că am învăţat de la buni (bunica - n.r.)", spune Sabina, negând aproape vehement că ar inventa poveştile. "Nuu. Mă joc personaje de desene. Mă joc Scufiţa Roşie şi altele".

Despre politicieni, părerea Sabinei este clară. "Eu cred că nu-i bine să ieie bani, pentru că oamenii nu mai au bani să cumpere mâncare şi să cumpere dulciuri. Eu cred că ar trebui să lucreze gratis", e hotărâtă fetiţa.

"Rudolf nu-i şeful renilor pentru că e prea micuţ"

De la Moş Crăciun ştie exact ce vrea: un lego city. Pe Moş, că l-a văzut şi anul trecut. Ştie şi unde stă: "În Suedia, la Polul Nord". Şi nu stă singur. "Stă cu renii. La mine au venit o mulţime de reni, la buni. Erau 70. N-or încăput", spune ea când întreb unde au încăput.

Bunica o corectează şi-i zice că sunt 9 reni. "Dar care-i şeful lor?", întreabă Sabina, apoi se contrazice cu bunica. "Rudolf nu-i şeful renilor pentru că e prea micuţ", punctează hotărâtă fetiţa, neconvinsă de argumentul că "are nasul roşu" şi nici de faptul că şi cei mai micuţi pot fi şefi.

E convinsă că va primi un cadou de la Moş Crăciun, pentru că, o ştie, acesta a trimis deja un spiriduş la ea. "M-a spionat un spiriduş. Într-o seară când am fost la buni. Am văzut nişte ochişori... Era înfricoşător, pentru că arăta înfricoşător. Spiridu şii sunt buni, dar mie mi-e tot frică de ei, pentru că arată ca un duh", a povestit Sabina, explicând că duhul este ăla "care iese din lampă", aşa cum a văzut ea în cărţi. "Spiriduşii sunt buni, dar mie tot mi-e frică de ei, pentru că arată ca nişte duhuri. Duhul e ăla care iese din lampă.", SABINA DOCEA, copil CAMPANIE EVZ:

  • "Casa lui Moş Crăciun e la Cotroceni"
  • Andrei are 11 ani şi nu ştie cum a trecut timpul
  • Aaron, băiatul care vrea să coloreze norii
  • "«W» e mami cu picioarele-n sus"
  • Mara pregăteşte al doilea Crăciun
  • Horea ar vrea să întâlnească un extraterestru bun

Ne puteți urmări și pe Google News