Şi-a dat foc la valiză. Poliţist trimis în judecată, după şi-a incendiat mita

Şi-a dat foc la valiză. Poliţist trimis în judecată, după şi-a incendiat mita

A dat foc la mita pentru a evita răspunderea penală. La sosirea ofiţerilor anticorupţie, poliţistul s-a încuiat în birou şi a dat foc sumei de bani primite ca mită.

Procuratura Anticorupție din Republica Moldova a finalizat urmărirea penală și a trimis în judecată dosarul penal în cazul unui inspector principal din cadrul Inspectoratului de Poliție Buiucani. Acesta este acuzat de infracţiunea de luare de mită.

Conform rechizitoriului, poliţistul, având de rezolvat cazul unui contravenient cercetat pentru vătămare corporală, a cerut de la acesta suma de 200 de euro, pentru a nu fi trimis în arest.

Contravenientul a sesizat Procuratura, astfel că s-a decis organizarea unui flagrant.

Ne puteți urmări și pe Google News

Poliţistul din Buiucani a primit suma de 4000 de lei (moldoveneşti), dar a fost avertizat telefonic de către un prieten că i s-a organizat un flagrant. La sosirea ofiţerilor anticorupţie, poliţistul s-a încuiat în birou şi a dat foc sumei de bani primite ca mită.

Deşi a negat acuzaţia, expertiza criminalistică a demonstrat prezența particulelor carbonizate ale bancnotelor în biroul, pe mâinile şi uniforma poliţistului învinuit.