CUM EXPLICĂ Mircea Badea "realitatea fundului"

CUM EXPLICĂ Mircea Badea "realitatea fundului"

Declaraţia Guvernatorului Băncii Naţionale a României a stârnit un vârtej verbal al prezentatorului emisiunii "În gura presei".

Cu un discurs menţinut la nivelul unui comentariu de film de desen animat, punctat cu gesturi pe măsură şi vituperaţii, Mircea Badea a proslăvit actuala guvernare şi a strigat din toţi rărunchii cât de partizan este Isărescu preşedintelui suspendat Traian Băsescu.

Guvernatorul BNR declara, ieri, referitor la necesitatea unui dialog politic pentru bunul mers al economiei: "Fiecare trebuie să-şi facă datoria, iar în materie de finanţe internaţionale, atenţie, şi în finanţe interne, mai mult decât în oricare altă parte, spun eu că gura bate fundul, şi îl bate rău de tot. Şi nu avem nevoi de aşa ceva. Este un mesaj pe care îl repetăm".

Mesajul transmis de Isărescu a fost descifrat de Badea în manieră proprie, cu pumni bătuţi în masă, cu strâmbături, picioare pe sus şi un discurs fragmentat de onomatopee. Ideea, aşa cum a încercat Mircea Badea să o enunţe, simplist, este că Guvernatorul a mers pe principiul renumelui format "cu forţa". " (...) cum era cu Văcăroiu şi cu votca. "Votcăroiu". Ăla nu a băut votcă în viaţa lui, dar votca era lipită de Văcăroiu. De fapt, la asta se referă "gura bate fundul".

Ne puteți urmări și pe Google News

"Realitatea fundului e de fapt cu totul alta, dar contează ce zice gura. Asta este, de fapt, miezul lucrului pe care l-a zis Isărescu. Aici simt nevoia s-i iau apărarea cu privire la cum să zică Isărescu "fund". A fost, de fapt, printre puţinele dăţi când Isărescu a fost inteligent. Şi este adevărat că, pe pieţele astea financiare, asta contează mult", a mai spus Mircea Badea.