O grupare anarhistă amenință Jocurile Olimpice de la Londra. ”Vrem război civil!”

O grupare anarhistă amenință Jocurile Olimpice de la Londra. ”Vrem război civil!”

O grupare anarhistă, numită Federația Anarhică Informală (FAI), care recent a încercat să îl ucidă pe directorul companiei nucleare italiene ”Ansaldo Nucleare” și a revendicat sabotajul comis marțea trecută împotriva liniei feroviare din Bristol, amenință că va duce ”un război de intensitate scăzută” pentru a da peste cap Jocurile Olimpice de la Londra.

Potrivit publicației britanie Mail on Sunday, grupul a publicat un comunicat pe site-ul web 325.nostate.net în care susține că nu va avea nicio ”reținere în a recurge la activitatea de gherilă pentru a lovi în imaginea națională și a paraliza economia”, pentru  că pur și simplu ”nu vrem turiști bogați, vrem război civil”. Poliția britanică a anunțat că ia în serios aceste amenințări. FAI susține că țintele vizate în mod special sunt ministerul Apărării și firmele de apărare din Marea Britanie. ”Scopul acestor atacuri de gherilă este de a răspândi lupta în diferitele teritorii (...) Finanțele, justiția, comunicațiile, infrastructura militară și de transport vor continua să fie ținte ale acestui război urban de intensitate scăzută”, se mai spune în comunicat.

Londra a dispus deja un impresionant aparat de securitate, ale cărui costuri se ridică la un miliard de lire sterline, pentru a asigura desfășurarea în cele mai bune condiții a Jocurilor Olimpice. Spațiul aerian va fi supravegheat de avioane de vânătoare ale Forțelor Aeriene Regale (RAF), pe acoperișurile clădirilor de lângă Parcul Olimpic vor fi instalate rachete sol-aer, iar nave de război vor patrula pe toată lungimea Tamisei. Mail on Sunday renarcă însă că toate aceste măsuri de securitate au fost gândite pentru a împiedica în special atacuri teroriste spectaculoase de genul celor comise de al Qaida, și nu acte de sabotaj precum cele conduse de FAI.

Ne puteți urmări și pe Google News