Sondaj pentru alegerile din Franța: Hollande- 53%, Sarkozy - 47%

Sondaj pentru alegerile din Franța: Hollande- 53%, Sarkozy - 47%

Candidatul socialist la alegerile prezidențiale din Franța, Francois Hollande, este creditat cu 53% din intențiile de vot, în scădere cu un punct, la al doilea tur de scrutin, din data de 6 mai. Contracandidatul său, Nicolas Sarkozy, ar obține 47% din voturi (+1), relevă un sondaj de opinie Ipsos pentru France Télévisions, Radio France și Le Monde publicat astăzi.

Hollande pierde un punct în raport cu ancheta precedentă de la 22 aprilie, în timp ce actualul şef al statului, candidat la propria succesiune, câştigă un punct procentual. Dintre cei chestionaţi şi cu intenţia de a se prezenta la vot, 22% nu şi-au exprimat o opţiune clară, scrie ”Le Figaro”.

Potrivit sondajului, 34% dintre alegătorii din primul tur ai centristului François Bayrou l-ar vota pe Hollande, 40% pe Sarkozy, iar 26% nu şi-au exprimat intenţia de vot. În schimb, dintre alegătorii liderei Frontului Naţional (de extremă-dreapta), Marine Le Pen, doar 14% l-ar vota pe Hollande, 54% l-ar prefera pe Sarkozy, în timp ce 32% nu au o opţiune fermă.

Ne puteți urmări și pe Google News