Bunăstarea păsărilor și porcilor, susținută de Guvern

Bunăstarea păsărilor și porcilor, susținută de Guvern

Guvernul a aprobat în ședința de astăzi majorarea cu 66 de milioane de lei a fondurilor alocate pentru realizarea angajamentelor asumate față de Comisia Europeană în privința bunăstării păsărilor și porcinelor.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, preluat de Agerpres, majoritatea banilor au fost alocați către realizarea angajamentelor asumate pentru bunăstarea păsărilor, mai exact 51,4 milioane de lei. Restul de 15 milioane de lei au fost alocați pentru angajamentele asumate în favoarea bunăstării porcinelor.

Este vorba de ajutoare pe care statul le acordă fermierilor pentru conformarea la standardele impuse de Comisia Europeană în privința creșterii animalelor. Ele au fost foarte utile mai ales pentru trecerea de la creșterea găinilor în baterii la creșterea în spații mai mari, necesară până la începutul acestui an.

Suele totale alocate pentru bunăstarea păsărilor au ajuns la 246,48 milioane de lei, iar cele pentru porcine la 170 de milioane de lei. În afară de acestea, alte ajutoare acordate de stat mai sunt cele pentru motorina utilizată în agricultură (în total 380,99 milioane de lei) sau plata primelor de asigurare (42,5 milioane de lei).

Ne puteți urmări și pe Google News