Lucian Ioniţă: "Alex are des astfel de execuţii"

Lucian Ioniţă: "Alex are des astfel de execuţii"

Tatăl atacantului de la Rapid nu e surprins de golul spectaculos, din foarfecă, marcat sâmbătă de fiul său.

Atacantul rapidist Alexandru Ioniţă (22 de ani) pare să revină la forma bună pe care o avea înainte de transferul la echipa germană de fotbal FC Köln.

"Vârful" revenit în această pauză competiţională la formaţia de lângă Podul Grant, sub formă de împrumut până la vară, a marcat două goluri în amicalul câştigat (scor 4-1) de giuleşteni, sâmbătă, în Antalya, cu FC Atyrau, grupare ce ocupă locul 10 în prima ligă din Kazah­stan. Cea de-a doua reuşită a lui Ioniţă a fost una de generic TV: reluare din foarfecă.

Într-un interviu acordat ieri pentru EVZ, Teodor Lucian Ioniţă, tatăl atacantului din Grant, crede că Alexandru îşi poate relansa cariera în această primăvară.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ioniţă senior ne-a povestit şi de ce fiul său n-a reuşit să se impună la FC Köln (unde a jucat doar opt partide într-un an şi jumătate), în ciuda faptului că gruparea "ţapilor" le-a plătit rapidiştilor 2,5 milioane de euro pentru transferul atacantului. EVZ: Ce spuneţi de evoluţia lui Alexandru din amicalul cu Atyrau? Şi-a revenit după experienţa nefericită din Germania? Teodor Lucian Ioniţă: Sunt bucuros, normal. Totuşi, nu m-a surprins faptul că Alex a marcat din foarfecă, el e un jucător care are des astfel de execuţii. Este foarte bine că a revenit la Rapid, aici îşi poate reface cariera după problemele pe care le-a avut în Germania. Rapid e cea mai bună soluţie pentru Alex. A avut mai multe oferte în această iarnă, dar şi el, şi noi, familia, am zis că e cel mai bine să se întoarcă aici. Alte uşi i se vor deschide la vară, dacă va avea evoluţii bune şi va lua titlul cu Rapid.

"Şi Cirpian Marica are probleme la Schalke"

De ce n-a reuşit să se impună la Köln? Domnule, el a plecat cu mult entuziasm la Köln, dar acolo nu e ca la noi. A fost o trecere prea bruscă la un alt nivel. Ce mai, a dat de greu, a avut concurenţă pe post cu jucători precum Podolski sau Novakovici, a avut ghinionul să plece şi antrenorul Zvonimir Soldo, cel care a insistat pentru transferul lui... E greu pentru un român în Germania, uitaţi-vă că şi Marica are probleme la Schalke.

Au contat şi acele declaraţii date prin presa germană, că nemţoaicele sunt urâte? S-a făcut prea mult caz din acele declaraţii, nu din pricina asta n-a jucat, că s-au supărat nemţii pe el. Şi nici pentru că n-a învăţat limba germană, cum s-a spus. Oricum, la antrenamente, indicaţiile i se transmiteau în engleză, limbă pe care el o cunoaşte destul de bine, chiar le traducea şi altor colegi. Singura problemă a fost că nu s-a adaptat. "Este foarte bine pentru Alexandru Ioniţă că a marcat. Va avea un alt entuziasm acum", a spus Răzvan Lucescu, antrenorul echipei Rapid, după partida amicală câştigată de giuleşteni, scor 4-1, cu FC Atyrau "Alex a avut mai multe oferte în această iarnă, dar şi el, şi noi, familia, am zis că e cel mai bine să se întoarcă la Rapid. “ Teodor Lucian Ioniţă, tatăl atacantului de la Rapid

TRĂDARE

Un dinamovist vrea ca giuleştenii să câştige campionatul

Teodor Lucian Ioniţă, tatăl atacantului de la Rapid, a jucat şi el fotbal în tinereţe, la echipele Danubiana Bucureşti şi Viscofil Bucureşti. Ioniţă senior n-a renunţat la pasiunea pentru fotbal nici după ce şi-a pus ghetele-n cui, mărturisindu-ne că mai iese cu prietenii la o "miuţă", atunci când timpul îi permite.

Chiar dacă Alexandru a făcut performanţă la Rapid, Teodor Lucian Ioniţă a fost un dinamovist înrăit în tinereţe. "Nu mi-am ascuns niciodată pasiunea pentru Dinamo. Şi acum mai simpatizez cu ei, dar vreau ca Rapid să ia campionatul în acest sezon. E normal, doar Alex joacă acolo. Ţin cu Dinamo în celelalte meciuri, dar nu când joacă cu Rapid", ne-a mărturisit ieri părintele lui Alex.