Mai mulţi protestatari marocani şi-au dat dat foc în timpul unei demonstraţii | VIDEO

Mai mulţi protestatari marocani şi-au dat dat foc în timpul unei demonstraţii | VIDEO

Cinci marocani şi-au dat foc în timpul unor manifestaţii organizate în faţa sediului camerei inferioare a parlamentului de la Rabat, în semn de protest faţă de situaţia economică internă, scrie Washington Post.

Marocanii sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de starea incertă în care se află ţara lor, stare care implică corupţia vizibilă şi sărăcia. După cum comentează Washington Post, această implică proteste violente, cum ar fi cel desfăşurat ieri la Rabat, împotriva lipsei locurilor de muncă.

În timpul protestului cinci someri marocani şi-au dat foc, ei făcând parte din "mişcarea absolvenţilor şomeri", care reuneşte mai multe asociaţii din întregul Maroc, unde sunt înscrişi miliaoane de absolvenţi care nu au locuri de muncă. Trei dintre manifestanți au fost spitalizați, doi fiind în stare gravă. Rata oficială a şomajului este de 9.1% la nivel naţional în Maroc, însă ea ajunge la 16% în cazul absolvenţilor de facultate. <iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/m0zPbELUhxA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ne puteți urmări și pe Google News