Oameni morţi cu zile din cauza Răzbioului civil. 35 de sirieni au MURIT şi 72 au fost răniţi în raidurile asupra unor SPITALE

Oameni morţi cu zile din cauza Răzbioului civil. 35 de sirieni au MURIT şi 72 au fost răniţi în raidurile asupra unor SPITALE

Cel puțin 35 de sirieni au fost uciși, dintre care pacienți și personal medical și alte 72 de persoane rănite în cursul unei "recente și semnificative creșteri" a numărului loviturilor aeriene asupra spitalelor din Siria, a anunțat joi organizația Medici fără Frontiere.

Încă nu s-a identificat o cauză a acestor atacuri, care au început la sfțrșitul lunii septembrie, timp în care alte 12 unități medicale au fost lovite, dintre acestea, șase susținute de organizația MfF.

"În total, șase spitale au fost constrânse să-și înceteze activitățile și patru ambulanțe au fost distruse. (...) Accesul la servicii de urgență, de maternitate, de pediatrie și de îngrijire primară rămân grav compromise în aceste zone", precizează MfF.

În plus, din cauza atacurilor, zeci de oameni au fost forțați să-și părăsească domiciile, potrivit comunicatului organizației.

Ne puteți urmări și pe Google News

"După peste patru ani de război, rămân siderat să văd în ce măsură dreptul internațional umanitar poate fi atât de ușor desconsiderat de diferitele părți implicate în conflict", a afirmat Sylvain Groulx, șeful misiunii MfF în Siria.