TRANSPANT DE CAP. Un informatician rus s-a oferit voluntar să fie primul om care e supus acestei intervenţii | GALERIE FOTO şi VIDEO

TRANSPANT DE CAP. Un informatician rus s-a oferit voluntar să fie primul om care e supus acestei intervenţii | GALERIE FOTO şi VIDEO

Un programator rus care suferă de o boală genetică rară ar putea fi primul om care va fi supus intervenţiei de transplant de cap, adică capul lui va fi "mutat" pe un alt corp.

Potrivit Daily Mail, Valeri Spiridonov are amiotrofie Werding-Hoffmann, adică din cauza faptului că muşchii nu au mai crescut, scheletrul i s-a deformat. El afirmă că deşi este conștient de riscurile la care se supune, în cazul acestei boli oamenii rareori trăiesc mai mult de 20 de ani, iar el are deja 30.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

"Am o boală rară. Dezvoltarea acestui tip de transplant reprezintă singura şansă pentru sute de mii de oameni. Acest lucru este asemănător cu primul zbor al omului în spațiu. Cineva trebuie sa facă primul pas în abis”,  a scris pe blogul său Spiridonov.

Labirint de peste 5.000 de ani, descoperit în apropierea unui oraș antic | FOTO

 

El şi-a dat acordul pentru această operaţie experimentală încă din luna martie. Intervenţia chirurgicală este una extrem de complexă şi este pregătită de omul de știință italian Sergio Canavero. Trebuie spus însă că până acum acest tip de transplant a fost efectuat doar pe animale.

„Noi mai întâi vom răci creierul până la 10-15 grade Celsius, apoi vom taia ambele capete. Ulterior, va incepe operația de transplant al corpului de la donator la capul pacientului. Întreaga operație va dura 36 de ore", a explicat Sergio Canavero.

A descoperit o AVERE la el în TAXI şi nu s-a lăsat pănă nu a găsit proprietarul | FOTO

 

Savantul susține că după operație, chiar dacă transplantul va avea succes, pacientul nu-și va putea mișca mâinile și picioarele deoarece fibrele nervoase din maduva spinarii vor fi imposibil de conectat.

Data operației nu a fost încă stabilită, în prezent căitându-se finanţare şi un donator de trup. Donatorul, consideră Canavero, ar putea fi o persoană cu daune incurabile ale creierului sau un criminal condamnat la moarte.

Nu tot ce este vechi este şi valoros. Fotografii de epocă ce îţi dau fiori | GALERIE FOTO

Fotografii de epocă bizare Fotografii de epocă bizare Fotografii de epocă bizare Fotografii de epocă bizare Fotografii de epocă bizare

Cum arată o noapte de patrulare cu polițiștii ruși la datorie | GALERIE FOTO

O noapte de patrulare cu polițiștii ruși O noapte de patrulare cu polițiștii ruși O noapte de patrulare cu polițiștii ruși O noapte de patrulare cu polițiștii ruși O noapte de patrulare cu polițiștii ruși