Profesorul de dans care hărțuia folcloristele, cercetat pentru tentativă de viol

Profesorul de dans care hărțuia folcloristele, cercetat pentru tentativă de viol

În prezent, instructorul Ioan Moldovan lucrează la Direcția de Protecție Socială din comuna Apahida, județul Cluj.

Instructorul de la ansamblul de dansuri populare care a fost acuzat de mai multe tinere de comportament indecent este cercetat acum de către polițiștii de la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj pentru infracțiunile de tentativă de viol și hărțuire sexuală.

Ioan Moldovan a coordonat ansamblul de dansuri populare „Someșul Apahida”, până la finalul anului trecut, când a fost dat afară din cauza unor reclamații făcute de mai multe tinere. În prima fază, ancheta poliției a scos la iveală un comportament deviant, asta până când una dintre dansatoare a povestit o întâmplare care i-a făcut pe polițiști să demarez cercetările și pentru infracțiunea de tentativă de viol.

Acuze grave

Ne puteți urmări și pe Google News

„Când am ajuns, domnul a sărit pe mine și m-a trântit pe pat forțat, încercând să abuzeze de mine. Am țipat să mă lase în pace că încep să plâng. După acest conflict, a încercat să mă mituiască cu bani, suma pentru început fiind de 200 de lei, pe care i-am refuzat vehement”, susține și Ana Maria C. Potrivit unor informații din ancheta polițiștilor, instructorul de dans a recunoscut că i-a dat elevei diferite sume da bani, dar nu a putut justifica motivul.

Unul dintre părinții care vor ca profesorul de dansuri sportive să fie pedepsit cât mai aspru susține că fiecare dintre fetele agresate sexual de către acesta a dat câte două declarații. „Lucrurile nu sunt o glumă. Mai multe fete, unele minore, au intrat într-un program de consiliere psihologică la Direcția pentru Protecția Copilului. Fetița mea a venit speriată de la dansuri și mi-a zis că profesorul a prins-o de mijloc și a sărutat-o pe gură, cu limba. M-am enervat cumplit și l-am chemat acasă la noi, unde a recunoscut și și-a cerut iertare”, spune M.D., tatăl unei fetiței abuzate. În timpul audierilor, una dintre fetițe a povestit că a fost sărutată pe organul genital de către profesorul pervers. Întrebat, instructorul Moldovan a declarat că a sărutat-o pe fetiță „pe burtă”.

Perversul din turnee

O altă întâmplare ciudată s-a petrecut cu ocazia unui turneu în Grecia, când profesorul Moldovan a apărut, în camera unde erau cazate fetele, acoperit doar cu un prosop. La un alt turneu din Bulgaria, o elevă, Denisa P., a povestit că profesorul i-a desfăcut sutienul în timp ce se afla într-un bazin de apă, trecând la acțiune. Întrebat ce face, profesorul a spus: „Aș pune și eu mâna pe ceva”. În prezent, Ioan Moldovan este angajat la Primăria Apahida, unde lucrează la Direcția de Asistență Socială. Acesta nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzațiilor.