Grecia: Tsipras va negocia cu finanțatorii o "nouă soluție viabilă"

Grecia: Tsipras va negocia cu finanțatorii o "nouă soluție viabilă"

Liderul partidului de extremă-stânga Syriza, Alexis Tsipras, a declarat, duminică seară, că "poporul grec a scris istorie" și "lasă austeritatea în urma lui", după ce formațiunea sa a câștigat în alegerile parlamentare.

GRECIA. Victorie clară a stângii radicale Syriza, conform rezultatelor parţiale. Premierul Samaras își recunoaște înfrângerea

 

"Este un semn important pentru Europa care se schimbă", a adăugat Alexis Tsipras în fața miilor de persoane adunate în fața Universității din Atena. "Verdictul poporului grec înseamnă sfârșitul troicii", structura de supervizare a economiei elene, condusă de UE, BCE și FMI, și care s-a angajat din 2010 să îi împrumute aproximativ 240 de miliarde de euro în schimbul unui sever program de austeritate, transmite AFP, conform Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

În plus, el a anunțat că vrea "să negocieze" cu finanțatorii internaționali ai țării o "nouă soluție viabilă care să fie benefică pentru toți".

"Noul guvern va fi pregătit să colaboreze și să negocieze pentru prima dată cu partenerii noștri o soluție justă, viabilă, durabilă, care să fie benefică pentru toți", a declarat Alexis Tsipras. El a mai afirmat că nu va exista nicio "confruntare" și că Grecia "va decepționa toate Casandrele din interiorul și exteriorul țării" care mizează pe un eșec.