SFIDARE neașteptată la adresa Rusiei. Ucraina a luat o decizie RADICALĂ. REACȚIE imediată de la Kremlin

SFIDARE neașteptată la adresa Rusiei. Ucraina a luat o decizie RADICALĂ. REACȚIE imediată de la Kremlin

Ministerul de Externe din Ucraina a pregătit pachetul de acte necesare pentru denunțarea acordul de prietenie, cooperare şi parteneriat cu Rusia, semnat acum 21 de ani.

Anunţul a fost făcut de şeful diplomaţiei de la Kiev, Pavlo Klimkin. Decizia a fost criticată de Rusia. Președintele Comitetului pentru CSI din Duma de Stat de la Moscova, Leonid Kalașnikov, a declarat că abrogarea documentului nu va avea nicio urmare, dimpotrivă, din punct de vedere moral, Kremlinul nu va mai trebui să-și îndeplinească unele obligații prevăzute în acest act.

Anterior, preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a afirmat că tratatul care prevede respectarea integrităţii teritoriale şi a frontierelor existente este deja anacronic, având în vedere situaţia din Ucraina şi agresiunea continuă a Rusiei, notează publika.md

Tratatul de prietenie, cooperare şi parteneriat dintre Ucraina şi Federaţia Rusă a fost semnat în 1997 şi a intrat în vigoare în aprilie 1999. Acordul este prelungit automat pe o perioadă de 10 ani, în cazul în care părţile nu se opun.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acesta expiră anul viitor, iar Ucraina are termen până în octombrie anul acesta pentru a declanşa procedurile de abrogare.