Descoperire incredibilă. O mină de diamante a fost descoperită într-o închisoare din Congo

Descoperire incredibilă. O mină de diamante a fost descoperită într-o închisoare din Congo

O mină ilegală de diamante a fost descoperită într-o închisoare din Republica Democratică Congo, relatează Radio Okapi, un post de radio al ONU.

Deținuții din penitenciarul din Osio, localitate situată în nordul Republicii Democrate Congo,  lucrau în mină pentru a extrage diamante, iar unii dintre deținuți au rămas în închisoare chiar și după executarea pedepsei, pentru a putea extrage diamante în continuare, informează postul de radio.

Șeful Departamentului de Justiție al provinciei Osio, Gérard Kombozi, a ordonat închiderea minei ilegale și a declarat că orice persoană care va încerca să extragă diamante din mina ilegală va fi pedepsită.

Postul de radio adaugă  faptul că persoane care nu executau pedepse în acel penitenciar au construit  locuințe temporare în apropiere acestuia  pentru a putea lucra ilegal în mina de diamante din interiorul penitenciarului.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Peste 30 de persoane, inclusiv un gardian al închisorii, au fost găsite acolo în ziua în care divizia de justiție provincială a percheziționat locația. "Unii dintre aceștia au fost găsiți în timp ce efectuau lucrări de amenajare a celulelor, în timp ce alții se aflau în interiorul minei ilegale ". ”Minerii” au declarat autorităților că au găsit și au vândut diamante în greutate de  0,1 și 0,15 grame.

Congo este o țară plină de resurse naturale - aur, diamante, coltan, staniu, uraniu și petrol - doar pentru a numi câteva dintre acestea. Congo este cel mai mare producător de cupru din Africa și cea mai mare sursă de cobalt din lume - un metal care si-a triplat în valoare în ultimele 18 luni, având în vedere creșterea cererii pentru mașini electrice.

Congo este în același timp una dintre cele mai sărace țări din lume. Zece din 100 de copii din Congo mor înainte de a ajunge la vârsta de 5 ani și mai mult de 40% dintre copiii din această țară suferă din cauza malnutritei.