Ministrul Sănătăţii din Franţa susţine că VINUL face RĂU. Macron DĂ REPLICA: Beau vin la prânz şi la cină

Ministrul Sănătăţii din Franţa susţine că VINUL face RĂU. Macron DĂ REPLICA: Beau vin la prânz şi la cină

Polemică în Franţa după ce ministrul Sănătăţii, Agnès Buzyn, a spus că vinul face rău. Atât de mult a şocat ce a spus doamna ministru, încât preşedintele Emmanuel Macron a intervenit în apărarea producătorilor de vin afirmând: Beau vin la prânz şi la cină.

Potrivit ministrului Sănătăţii şi a multor medici ca şi ea, vinul face rău!!!! Doamna Buzyn invitată  la France 2, a spus în direct ceea ce repetă de ani de zile: ''Industria vinului vrea astăzi să ne facă să credem că vinul este diferit de alte băuturi alcoolice. Vorbind în termeni de sănătate publică, a bea vin, bere, vodcă sau whisky este exact aceeaşi chestiune, nu e nicio diferenţă''. Apoi, mai spune ea: ''S-a lăsat să se creadă că vinul are efecte de protecţie asupra sănătăţii, că ar avea un aport de beneficii de care alte băuturi duc lipsă. Ei, bine, e fals''.

Aceste declaraţii au provocat numeroase polemici

Despre vin s-a dezlănţuit o bătălie care priveşte identitatea franceză, a şti să trăieşti şi cultura unui popor, dar şi nota de plată. Vinul şi băuturile alcoolice sunt pe locul doi la contribuţiile de export ale ţării, imediat după industria aeronautică cu Airbus şi Rafale şi înaintea parfumurilor. Filiera vinului dă de lucru la 560.000 de persoane, reprezentate la Salonul agriculturii şi mâniaţi pe ministru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Macron intră pe teren pentru a apăra viticultorii

Preşedintele a făcut tot ce e posibil pentru a-i calma: ''Cred foarte mult în formula lui Pompidou: nu enervaţi pe francezi'', a spus el aproape storcând o lacrimă. ''Eu beau vin la prânz şi la cină!'', a jurat el, promiţând că ''atâta timp cât voi fi preşedinte, legea Evin (care reglementează publicitatea privind băuturile alcoolice), nu va fi atinsă''. Dar ministrul şi alţi medici nu vor să tacă, notează Huffingtonpost.