Liderii Austriei și Ungariei și-au reiterat poziția împotriva migrației ilegale în Uniunea Europeană

Liderii Austriei și Ungariei și-au reiterat poziția împotriva migrației ilegale în Uniunea Europeană

Cancelarul austriac Sebastian Kurz s-a întâlnit cu omologul său maghiar, Viktor Orban, pentru a purta discuții cu privire la problema migrației ilegale în Uniunea Europeană.

În cadrul unei conferințe de presă comune, cei doi lideri și-au reexprimat hotărârea de opri migrația ilegală în Europa și de asemenea s-au exprimat împotriva sistemului de cote pentru admiterea de refugiați pe teritoriul  statelor membre ale UE.

Cei doi lideri au declarat că împărtășesc scopul comun de a crea un nou sistem de azil în cadrul Uniunii Europene. Sebastian Kurz a mai susținut faptul că statele europene ar trebui să fie cele care decid cine poate intra pe continent, și nu traficanții de persoane.

Cancelarul austriac a menționat faptul că o schimbare de opinie cu privire la această chestiune a avut deja loc în numeroase state membre, și a mai declarat că Austria ar dori să joace un rol de "punte de legătură" între Europa de Vest și statele membre ale grupului de la Visegrád.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cancelarul austriac și-a exprimat aprecierea pentru cooperarea  dintre cele două state, oferind exemplul cooperării cu privire la paza graniței dintre Ungaria și Serbia.

Viktor Orban i-a mulțumit lui Kurz pentru invitația adresată și a declarat faptul că liderul austriac a fost deja un partener bun în timpul său de ministru de externe. În plus, el a mai declarat faptul  că este bucuros că Austria a dovedit deja faptul că este aliat de încredere.

Viktor Orban și-a reiterat poziția asupra problemei migrației, numind afluxul masiv de persoane în Europa cel mai mare pericol cu ​​care se confruntă bătrânul continent în  prezent.

Ambii lideri au subliniat importanța protecției frontierelor externe ale UE împotriva migrației ilegale, solicitând în același timp o consolidare a spațiului Schengen.(24.hu)