Meteo. ANM, vești proaste. Revin ploile și furtunile

Meteo. ANM, vești proaste. Revin ploile și furtunile

Meteo. Meteorologii aduc vești proaste încă de la începutul săptămânii. Se pare că ploile și furtunile revin, deși temperatura maximă se menține ridicată.

Prognoza meteo. Luni, valorile termice se vor situa în jurul celor normale la această dată; maximele se vor încadra între 16 și 25 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral. Vor fi averse și descărcări electrice, pe suprafețe mici, mai ales în vestul, nordul, centrul țării și la munte, fenomene care seară se vor extinde în vest şi sud-vest, scrie Realitatea.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special la altitudini mari în Munții Banatului și Carpații Meridionali, unde la rafală se vor atinge viteze de 70...80 km/h, în Oltenia, sudul Banatului și vestul Crișanei, unde vitezele vor fi în general între 45 și 55 km/h și doar pe arii restrânse și la cote mai reduse în restul teritoriului. Izolat, dimineața, va fi ceață.

În Capitală, dimineața vor fi 10 grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros. Maximă la amiază, 22-23 de grade.

Ne puteți urmări și pe Google News

La munte, o vreme în general instabilă. În cursul zilei, mai ales după-amiază, vor fi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice. Spre seară şi noaptea, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat, iar astfel de fenomene vor fi mai frecvente la început în masivele din sud-vestul ţării, apoi local şi în restul zonei montane. Izolat cantităţile de apă vor fi mai însemnate şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va suflă moderat, cu intensificări îndeosebi în zona montană înaltă. La amiază vor fi: 15 grade la Păltiniș, 16 la Predeal, 11 la Semenic, 13 la Sinaia, 18 grade la Arieșeni și 9 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău.