Răzvan Cuc vrea să îl dea afară pe omul Rovanei Plumb. Bătălia se va da în Consiliul de Administrație al Aeroportului Otopeni

Răzvan Cuc vrea să îl dea afară pe omul Rovanei Plumb. Bătălia se va da în Consiliul de Administrație al Aeroportului Otopeni

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că vinovatul pentru mizeria din Aeroportul Otopeni este Gabriel Stoe, șeful aeroportului. Acesta ar dori ca Stoe să plece din funcție.

Răzvan Cuc l-a criticat dur pe șeful Aeroportului Otopeni, după ce ar fi găsit mizerie în aerogară și a declarat „nu e persoana potrivită pentru conducerea Aeroportului”. Șeful Aeroportului, Gabriel Stoe, a fost numit în funcție la 1 februarie, fiind cel desemnat de Rovana Plumb, la acel moment ministru interimar al Transporturilor.

Plumb și-a pierdut scaunul de ministru în guvernul Dăncilă, fiind eliminată din executiv pe motiv că este în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare (Plumb deschide lista PSD pentru alegerile din 26 mai). Liviu Dragnea le-a cerut Rovanei Plumb și Nataliei Intotero să plece din guvern pentru că sunt pe lista de candidați la europarlamentare și nu ar fi corect să utilizeze resursele ministerelor în campania electorală.

Pe 1 februarie, Consiliul de Administrație al Companiei de Aeroporturi București, l-a numit în funcția de director general interimar pe Gabriel Stoe. Stoe este unul dintre experții invitați de PNL în 2017 și 2018 în Comisia de Infrastructură de Transport pentru discuții despre efectele guvernării PSD.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gabriel Stoe (45 de ani, economist) a ocupat anterior diverse funcţii atât în Compania de Aeroporturi (inclusiv director financiar), cât şi la TAROM, unde a fost director general interimar şi director financiar. El a fost și membru PNL până în 2014, informează G4media.

Cuc l-a găsit vinovat pe Stoe pentru mizeria găsită în Aeroport. 

„Am primit numeroase sesizări din partea pasagerilor nemulțumiți de ceea ce văd în acest aeroport. La fata locului am găsit o mizerie de nedescris în toalete, ziduri rupte, igrasie. Problema scărilor rulante este așa cum mi-au semnalat-o românii. Scările rulante care ar trebui să deservească pasagerii cu dizabilități nu funcționau, lifturile, la fel… Mizeria și delăsarea pe care le-am găsit aici arată un management defectuos. Arată lipsa unui bun gospodar care să conducă această companie… Mă declar total nemulțumit de acest management al companiei si cu siguranță românii merita un altfel de management.”, a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

Într-o intervenție la Realitatea TV, Cuc a întărit faptul că își dorește schimbarea din funcție a lui Stoe: „E decizia Consiliului de Administrație, eu mi-am exprimat opinia că nu e persoana potrivită pentru conducerea Aeroportului”. Consiliul de Administrație e controlat chiar de Ministerul Transporturilor, acționarul majoritar al companiei.