ANAF a dat TERMENUL-LIMITĂ! Mii de români sunt vizați

ANAF a dat TERMENUL-LIMITĂ! Mii de români sunt vizați

Declarația Unică poate fi depusă la ANAF până pe 15 martie, iar printre cei vizați se află persoanele care realizează venituri independente, dar și persoane care doresc plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Persoanele care vor depune Declarația Unică mai devreme vor beneficia de anumite bonificații, iar documentul poate fi depus și online.

Vor fi nevoite să depună Declarația Unică persoanele care:   - obțin venituri din activități independente, 

- au dat în foloșință bunuri, 

Ne puteți urmări și pe Google News

- se ocupă cu activități agricole pentru care venitul net se stabilește în sistem real, 

- piscicultură și/sau silvicultură, 

- întreprind activități artistice, sportive.

Deasemenea, cei care obţin venituri din transferul titlurilor de valoare şi orice alte operaţiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar sau din jocuri de noroc realizate de către persoanele fizice ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker, conform cancan.ro.

ANAF a anunțat recent că a demarat o dezbatere publicî privind schimbarea „declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”.

Cele mai importante modificări:

- includerea rubricilor necesare stabilirii de către contribuabili a impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018;

- includerea unei secţiuni pentru declararea impozitului pe veniturile din jocuri de noroc ca urmare a participării la jocuri de noroc la distanţă şi festivaluri de poker, realizate în perioada 1 ianuarie - 22 martie 2018, inclusiv.

- modificarea secţiunii privind destinaţia unei sume din impozitul datorat pe venitul net/câştigul net anual impozabil, pentru susţinerea entităţilor nonprofit/unităţilor de cult sau pentru acordarea de burse private, întrucât prin

- includerea unei secţiuni în vederea stabilirii venitului net anual impozabil şi a impozitului datorat pentru anul 2018, în cazul veniturilor din activităţi independente şi din drepturi de proprietate intelectuală, impuse în sistem real, potrivit art.118 din Codul fiscal.

- includerea unei secţiuni care să sprijine contribuabilii la stabilirea sumei de plată.