Evenimentul Zilei > International > 60% dintre americani spun că o candidatură a lui Donald Trump în 2024 ar fi „rea pentru țară”. Nici Biden nu o duce mult mai bine!
60% dintre americani spun că o candidatură a lui Donald Trump în 2024 ar fi „rea pentru țară”. Nici Biden nu o duce mult mai bine!

60% dintre americani spun că o candidatură a lui Donald Trump în 2024 ar fi „rea pentru țară”. Nici Biden nu o duce mult mai bine!

Majoritatea americanilor nu par să vadă cu ochi buni o participare a fostului președinte Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2024.

Potrivit unui nou sondaj realizat de Universitatea Quinnipiac, aproximativ 60% dintre persoanele chestionate consideră că ar fi „rău pentru țară” dacă Trump ar candida din nou.

73 la sută dintre republicani sprijină candidatura lui Trump

Rezultatele sondajului par să ateste, însă, și prăpastia creată între susținătorii celor două mari partide din Statele Unite ale Americii. Astfel, 73% dintre republicani au o părere diametral opusă, afirmând că o candidatură a lui Trump la proximele alegeri ar fi bună pentru Statele Unite. De partea cealaltă, 95% dintre democrați se opun unei eventuale intrări în cursă a fostului președinte.
Mult mai interesante sunt opiniile alegătorilor independenți, iar acestea nu sunt foarte încurajatoare pentru Donald Trump, conform sondajului. Puțin mai mult de 60% dintre independenți afirmă că fostul președinte nu ar trebui să candideze din nou.

Nici Joe Biden nu o duce mult mai bine

Nici președintele Joe Biden nu pare a fi favoritul americanilor chestionați în cadrul sondajului. Aproximativ 48% dintre aceștia consideră că ar fi o idee proastă pentru el să candideze din nou în 2024. Numai 37% dintre aceștia au declarat că o candidatură a lui Biden în 2024 ar fi bună pentru țară.

Sondajul a folosit un eșantion de 1.290 de adulți americani reprezentativi la nivel național și are, potrivit universității, o marjă de eroare de +/- 2,7 puncte procentuale.

Donald Trump nu a confirmat încă dacă intenționează să candideze din nou. La scurt timp după ce a organizat primul său miting post-prezidențial în iunie, fostul președinte i-a declarat realizatorului Fox News Sean Hannity că nu s-a hotărât dacă va candida sau nu. Trump rămâne foarte popular printre alegătorii republicani.
La puțin mai puțin de opt luni de când și-a asumat funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden reușește să își mențină ratingul de aprobare de 48%, potrivit ultimului sondaj CNBC. Cu toate acestea, nivelul de dezaprobare a crescut ușor de la 41% la 45%, scrie People.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: