Conform legii invocate de membrii CamereiReprezentanților, acest pas trebuia făcut la trei luni de la primul val de sancțiuni, însă Trump a amânat la maximum acest moment.

O scrisoare trimisă către Casa Albă, ai cărei semnatari erau chiar liderii republicani și democrați ai Comitetului de Afaceri Externe ai Camerei Reprezentanților, spunea că legea „impune un al doilea rând de sancțiuni să fie impus la trei luni după primul, totuși a trecut mai bine de un an de la atac. De aceea, vă cerem să luați măsuri imediate pentru a pedepsi Rusia din cauza folosirii evidente a armelor chimice în Europa”.

În fața acestui demers, Trump nu a mai putut amâna lansarea celui de-al doilea val de sancțiuni pe care Departamentul de Stat și cel pentru Finanțe le pregătiseră încă din luna martie.

Tot joi, Trump a confirmat informațiile venite dinspre Kremlin conform cărora miercuri ar fi avut o discuție la telefon cu Vladimir Putin. Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că cei doi președinți au discutat despre incendiile care au lovit Siberia, dar și despre „comerțul între cele două state”, informează Politico.

Te-ar putea interesa și: