Evenimentul Zilei > Economie > 200 de milioane de euro, pentru producătorii ecologici, la pachet cu reducerea TVA
200 de milioane de euro, pentru producătorii ecologici, la pachet cu reducerea TVA

200 de milioane de euro, pentru producătorii ecologici, la pachet cu reducerea TVA

În perioada 2014-2020, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) vor fi alocate 200 de milioane de euro pentru fermierii ecologici, care ar putea beneficia și de reducerea TVA la produsele organice, din 2015.

„În viitorul program PNDR 2014-2020, avem alocată o sumă consistentă de 200 de milioane de euro pentru agricultura ecologică. Poate nu este suficientă, dar căutăm în continuare soluţii ca să susţinem acest sector care în ultima perioadă a adus plus valoare în economia României. Dacă ne uităm pe balanţa comercială, care este pe plus în 2013, inclusiv în luna ianuarie 2014, o parte din acest plus vine şi din sectorul agriculturii ecologice. Ne dorim ca şi în viitor să se întâmple astfel de lucruri cu acelaşi succes”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Daniel Botănoiu, la o dezbatere privind reducerea TVA la produsele ecologice, citat de Agerpres.

Producătorii bio au primit și aseară o veste bună. Premierul Victor Ponta a precizat că Executivul ia în calcul reducerea TVA la alimentele organice, din 2015.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: