Conform poliției citată de ziarul elen Khatimerini, suspecții, care sunt în mare parte de naționalitate afgană, au fost implicați într-o serie de altercații fizice deosebit de violente cauzate de ”diferențele de ordin religios dintre aceștia” vinerea trecută, migranții folosindu-se de obiecte contondente din lemn și obiecte metalice ascuțite pe post de arme.

 

Șapte persoane au fost vătămate ca urmare a acestor confruntări. Tabăra de refugiați Moria are o capacitate de găzduire a unui număr de aproximativ 3.500 de persoane, dar în prezent, conform autorităților elene, în această tabără de refugiați se înghesuie mai mult de 5.500 de migranți, care sosesc în mare parte  pe calea mării din Turcia.

 

Autoritățile elene au declarat că a avut loc o creștere semnificativă a sosirilor de noi emigranți  în ultima lună, numărul solicitanților de azil aflați în tabăra de pe insula Lesbos la sfârșitul lunii mai   fiind de 4.500 de persoane.

 

Un număr total de 1.048 de solicitanți de azil au sosit în Lesbos în luna iunie a anului 2018, cu mult mai puțin decât cei 1.523 care au ajuns pe insulă în luna iunie a acestui acest an.